NRK Meny
Normal

Russland etterforsker amerikansk band

Russiske myndigheter har innledet etterforskning av vokalisten og bassisten i den amerikanske rockegruppa Bloodhound Gang etter at sistnevnte puttet et russisk flagg i buksa under en konsert i Ukraina.

Bloodhound Gang i Ukraina

Bassist «Evil» Jared Hasselhoff drar det russiske flagget gjennom buksa.

Foto: REUTERS TV / Reuters

Det ble bruduljer da en video fra Bloodhound Gangs konsert i Odessa i Ukraina fant veien til Youtube i juli.

Videoen viser bassist «Evil» Jared Hasselhoff som putter et russisk flagg ned i buksa, før han drar det ut igjen på baksiden og kaster det ut til publikum.

– Ikke si noe til Putin, sier han.

Det var heller ikke nødvendig. Stuntet spredde seg som ild i tørt gress, og bandet ble nødt til å avlyse en planlagt konsert i Russland og reise hjem.

Da de forlot landet, hadde rasende russere møtt opp for å kaste tomater etter dem og trampe på det amerikanske flagget.

– Risikerer fem år i straffekoloni

Nå har russiske myndigheter innledet en etterforskning av episoden, melder AFP.

Hasselhoff, som egentlig heter Jared Hennegan, er navngitt som mistenkt sammen med vokalisten James Franks, også kjent som Jimmy Pop.

De to er mistenkt for å ha «oppfordret til hat i en organisert gruppe», noe som ifølge AFP kan straffes med opptil fem år i en straffekoloni.

Franks er også mistenkt for å ha kommet med fornærmende utrop mot Russland under en annen konsert i Ukraina, og begge er mistenkt for handlinger som «krenker den menneskelige verdigheten til Russlands innbyggere».

Etterforskningen åpner også for at flere kan bli siktet i saken.

Bannlyst fra Ukraina

Russlands innenriksdepartement varslet i forrige måned at Hennegan og Franks kunne bli tiltalt for å ha skjendet det russiske flagget, noe som har en strafferamme på ett års fengsel.

Ifølge etterforskningskomiteen kan utlendinger som ikke bor i Russland holdes strafferettslig ansvarlige dersom lovbruddet er «rettet mot Russlands interesser».

«Etterforskningen er derfor i ferd med å føre opp Franks og Hennegan på lista over ettersøkte,» heter det i en uttalelse derfra.

Ukraina har bannlyst Hennegan fra landet i fem år etter at det dukket opp en ny video av ham der han urinerte på et ukrainsk flagg på scenen i Kiev.

Bloodhound Gang i Kiev

«Evil» Jared Hasselhoff urinerer på et ukrainsk flagg under en konsert i Kiev.

Foto: REUTERS TV / Reuters
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt