NRK Meny
Normal

Russisk rakett gikk i bakken

En militær forskningsrakett gikk rett i bakken kort tid etter at den ble skutt opp fra en base i Arkhangelsk i kveld. Raketten skal ikke ha båret våpen

Raketten ble skutt opp fra det russiske militærets base i Plesetsk i Arkhangelsk. Etter å ha vært i lufta i rundt ti minutter gikk noe galt og raketten styrtet i et myrlendt område syv kilometer unna basen. Så langt er det ikke kommet rapporter om døde eller skadede på bakken.

Sjelden ulykke

Den russiske romindustrien har opplevd flere tilbakeslag de siste årene. Likevel er det svært sjelden det skjer ulykker ved den militære cosmodromen i Plesetsk. Det militære rakettprogrammet er strengt hemmelig, og hverken det russiske romfartsbyrået eller forsvarsdepartementet ville kommentere ulykken.

RUSSIA-SPACE/ Russia's Prime Minister Dmitry Medvedev inspects the launch pad of the new generation Angara rocket, which is under construction, at Plesetsk cosmodrome in Arkhangelsk region

Statsminister Dmitry Medvedev under et besøk ved basen i Plesetsk i 2014.

Foto: RIA Novosti / Reuters

Nytt drivstoff

Trolig testet det russiske militæret ut en ny type drivstoff for raketter. Militæranalytiker Pavel Felgenhauer sier til nyhetsbyrået AFP at russerne kan ha utviklet et helt nytt drivstoff.

Spesialister fra basen i Plesetsk skal nå være på plass ved ulykkesstedet for å granske det som har skjedd, opplyser lokale myndigheter.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt