Hopp til innhold

Ross Edgley svømte 2800 kilometer rundt Storbritannia

I 157 dager har 33-åringen vært på svømmetur. I dag satt han sine føtter på land for første gang siden 1. juni.

Det vanvittige rekordforsøket ble avsluttet søndag morgen. 300 svømmere deltok da Edgley tok de siste svømmetakene inn til land i Margate, Kent.

33-åringen er den første personen noensinne som har svømt rundt Storbritannia, skriver BBC.

– Det føles uvirkelig. Kanskje det føles ekte når jeg har fått meg et varmt bad og lagt meg i en varm seng, sier Edgley til BBC.

Svømmeturen startet i Kent den 1. juni i år, og siden rekordforsøket startet, har ikke Edgley satt sine føtter på land.

Nettene har han tilbrakt i en følgebåt. Noen dager har han svømt opp mot 12 timer, og i løpet av svømmeturen har han spist over 500 bananer.

Ross Edgley

OM NATTEN: Noen dager har 33-åringen svømt i 12 timer.

Foto: Ross Edgley / Facebook

Ifølge BBC har 33-åringen svømt seg gjennom høststormer, havstrømmer og iskaldt vann, og den 157 dager lange svømmeturen har tært på kroppen.

På Facebook-siden sin har 33-åringen lagt ut oppdateringer fra turen.

Her kan man se hvordan våtdrakten han har hatt på seg siden turen startet har forårsaket store gnagsår, og at tungen hans har begynt å flasse som følge av saltvannet han har oppholdt seg i siden i juni.

– Det føltes ut som tunga mi falt fra hverandre. Jeg våknet opp en morgen, og da lå deler av tunga mi på puta. Det var uhyggelig, sier han.

Ross Edgley

ØYA RUNDT: Dette er ruta Ross Edgley har svømt. Ved 9-tiden i dag var han tilbake på land.

Foto: Ross Edgley / Facebook

33-åringen sier til BBC at alle svømmetakene også har ført til en belastningsskade i skulderen, og at han må lære seg å gå igjen.

Denne filmen om ferden hans er lagt ut på youtube:

Ny verdensrekord

Svømmeturen rundt Storbritannia tok 157 dager, men allerede etter 74 dager brøt han rekorden for verdens lengste svømmetur.

Den forrige rekorden ifølge BBC ble satt i 1998 av franskmannen Benoit Lecomte som svømte over Atlanterhavet i 73 dager.

Franskmannen holder nå på med en ny rekord. I skrivende stund svømmer han seg nå over Stillehavet. Turen startet 5. juni i år fra Japan, og målet er å nå San Francisco.

SISTE NYTT

Siste nytt