Prest skutt og skadet i Lyon – person pågrepet

En ortodoks prest er skutt og skadet i den franske byen Lyon. En mistenkt person er pågrepet.

En ortodoks prest er skadd etter å ha blitt skutt i den franske byen Lyon, melder AFP. En angriper skal ha rømt fra åstedet.

En prest, som er gresk statsborger, skal ha vært i ferd med å låse kirken da en person skjøt ham med avsagd hagle.

Skudde ble avfyrt rundt kl 16 lørdag ettermiddag.

Ifølge franske medier er presten i 50-årene og trebarnsfar. Han er fraktet til et lokalt sykehus med livstruende skader etter å ha blitt truffet i magen, sier en tjenestemann til AFP.

Fransk påtalemyndighet bekrefter at én person er pågrepet, ifølge AFP.

Gjerningsmannen skal ha vært alene, og sikkerhetsstyrker rykket ut ettter hendelsen for å finne gjerningspersonen.

Sikkerhetsstyrker rykket ut og leter etter gjerningspersonen. Det franske innenriksdepartementet sier ifølge AFP at det pågår en «alvorlig situasjon» i byen.

Motiv ikke kjent

Politiet har stengt av nabolaget og ber folk på Twitter om å holde seg borte fra området.

Borgermesteren i Lyon sier myndighetene ikke vet hvorfor en presten ble skutt og alvorlig skadet.

Innenriksdepartementet har satt opp et beredskapsteam for å følge saken mens angriperen fortsatt er på frifot. Men franske antiterrormyndigheter etterforsker ikke skytingen, ifølge AFP.

Årsaken til angrepet er uklart. Det kommer to dager etter et knivangrep i en katolsk kirke i Nice som etterforskes som terror. Der ble tre mennesker ble drept. Angrepet i Nice skjedde i Notre-Dame-kirken i sentrum av byen sør i Frankrike.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt