NRK Meny
Normal

Siste politiske gissel frigitt

Farc-geriljaen i Colombia løslot i dag nok et gissel etter årevis i fangenskap i jungelen. Han er den femte personen som frigis siden søndag.

Protest mot Farc-geriljaens gisseltakinger i Bogota, Colombia

Demonstranter sendte meldinger til Farcs gisler via radio og Internett i en 90 timer lang protest i Bogota i går og i dag.

Foto: JOHN VIZCAINO / REUTERS

Igjen dro et helikopter fra Det internasjonale Røde Kors inn i jungelen i dag for å hente et gissel.

Lokalpolitikeren Sigifredo Lopez og elleve andre politikere ble bortført fra bygningen som huser den regionale nasjonalforsamlingen i delstaten Cali i 2002. De var alle medlemmer av forsamlingen.

Medfanger døde

De elleve andre politikerne som ble tatt sammen med ham, døde i fangenskap i 2007 under uklare omstendigheter. Disse dødsfallene får verden kanskje vite sannheten om nå.

Opprørsgeriljaen Farc friga fem regjeringssoldater søndag, og en tidligere guvernør tirsdag, i det den kaller tegn på godvilje. Den ønsker trolig å komme i forhandlingsposisjon med regjeringen, men holder fortsatt rundt 700 gisler fanget.

Gislene er tatt av økonomiske grunner, mot løfter om å bli satt fri i bytte for løsepenger. Farc prøver også å få løslatt egne medlemmer fra colombianske fengsler i bytte mot gislene.

Under press

Geriljaen har gått på flere nederlag den siste tiden. Regjeringssoldatene driver Farc stadig lenger inn i fjellområdene og jungelen i Colombia.

Men Alan Jara, gisselet som ble løslatt tirsdag, sier at opprørsgeriljaen er langt fra slått, og unge mennesker slutter seg stadig til den.

Lopez er antatt å være den siste politikeren blant de mange gislene til Farc.

Les også: - De råtner i jungelen

Brasiliansk helikopter fra Røde Kors

Helikopteret fra Røde Kors på vei for å hente Sigifredo Lopez, som ble bortført 11. april 2002.

Foto: LUIS ROBAYO / AFP

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt