NRK Meny
Normal

Politimann skutt og drept i Florida

Under 24 timer etter at to politimenn ble skutt og drept i New York, ble en politimann skutt og drept i Florida.

En person er pågrepet etter at en 45 år gammel politimann ble skutt og drept på jobb i Florida søndag. Han døde av skadene på et lokalt sykehus, opplyser politiet i Florida.

Skytingen skjedde i Tarpon Springs i Florida 03 lokal tid, melder CBS-kanalen WTSP i Tampa. Ifølge tv-kanalen skal politiet ha blitt tilkalt på grunn av en ordensforstyrrelse. Gjerningsmannen gikk rundt og banket på dører i et nabolag.

Da politiet kom til stedet, skal mannen ha skutt en av politibetjentene og forsøkt å flykte i en bil. Politiet klarte å ta ham igjen og pågripe ham.

Politiet i Tarpon Springs ville søndag ikke gi noen ytterligere detaljer om den mistenkte eller omstendighetene rundt drapet.

Lørdag ble to politimenn skutt og drept i New York. Ifølge Washington Post publiserte gjerningsmannen, tre timer før han skal ha drept politimennene, et innlegg på sin Instagram-profil om at han ville drepe politimenn som hevn for drapene på Michael Brown og Eric Garner.

Drapene har fått mye oppmerksomhet ettersom de føyer seg inn i rekken av episoder der hvite politimenn har tatt livet av afroamerikanske menn.

Tusenvis av amerikanere har tatt til gatene og demonstrert mot myndighetene som ikke har tatt ut tiltale mot de involverte politimennene og politiets ulike behandling av svarte og hvite.

Politiet arresterer en mann i Ferguson i august under prostene etter politidrapet på Michael Brown

Politiet arresterer en mann i Ferguson i august under protestene etter politidrapet på 18 år gamle Michael Brown. Flere svarte gutter og menn har den siste tiden blitt drept av politifolk. Det har ført til demonstrasjoner flere steder i USA.

Foto: Charlie Riedel / Ap

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt