Politijakt i Paris etter skyting i avisredaksjon og ved en bank

Fransk politi vokter alle mediehus i Paris etter at en mann ble alvorlig såret da en bevæpnet mann skjøt i lokalene til avisen Libération. Det er også skutt utenfor en bank i byen.

Politi Paris

Politiet patruljerer på Champs-Élysées mens helikoptre overvåker jakten.

Foto: FRED DUFOUR / Afp

Klokka 1015 mandag formiddag gikk mannen inn i redaksjonslokalene ved Place de la Republique, sentralt i den franske hovedstaden. Han skjøt med en hagle i ankomsthallen, før han deretter flyktet fra stedet.

En 27 år gammel fotoassistent ble alvorlig såret. Han ble truffet i brystet og i magen og tilstanden hans skal være kritisk.

– Gjerningsmannen sa ingenting. Han kom inn. Han skjøt og så forsvant han, sa redaksjonssjef Fabrice Rousselot.

Omstendighetene rundt skytingen er ennå ikke kjent, og det er heller ikke klart hvem gjerningsmannen er eller hvilket motiv han har. Hovedredaksjonen er nå sperret av mens politiets kriminalteknikere finkjemmer området.

En storstilt jakt på gjerningsmannen er nå i gang. Politiet med helikopter leter blant annet etter mannen, mens politifolk tråler fortauene langs Champs-Élysées.

Skyting utenfor bank

Et par timer etter skytingen hos Libération ble meldt at det var løsnet skudd utenfor en bank i forretningsområdet La Défense lenger vest i byen.

Skyting Societe Generale

Politiet på vakt utenfor hovedkontoret til Société Générale.

Foto: MARTIN BUREAU / Afp

En talsmann for Société Générale uttalte raskt at ingen var blitt såret her.

Også her var det snakk om en enslig mann med våpen. Politiet ville ikke kommentere saken og det er heller ikke kjent om de forskjellige hendelsene har noen sammenheng.

Kort tid etter skytingen ble en mann med bil tvunget til å kjøre en person til hovedgaten Champs-Élysées.

Vokter byens redaksjoner

Sist fredag gikk en mann inn i lokalene til TV-stasjonen BFMTV og truet journalistene som jobbet der og siktet med våpen på redaktøren.

– Neste gang kommer jeg ikke til å bomme, sa mannen før han stakk av.

Ifølge Le Monde viser overvåkingsbilder at mannen som skjøt hos Libération i dag, er den samme som truet TV-stasjonen.

Politiet har tatt stilling utenfor alle redaksjonslokaler i byen etter dagens skyting.

Laster Twitter-innhold

– Et angrep på Libération er et angrep på en av samfunnets støttepilarer, sa kulturminister Aurélie Filippetti, da hun kom til Libération etter skytingen. Filippetti sier pressen bør kunne gjøre jobben sin uten å stenge seg inne som i en bunker.

Innenriksminister Manuel Valls kom også til stedet for å vise sin støtte.

– I vårt land er det ikke plass til dem som angriper en slik fundamental frihet, sa Valls, ifølge nettavisen 20 Minutes.

Skyting i Paris

Se video: NRK-korrespondent om skyting i Paris

SISTE NYTT

Siste nytt