Hopp til innhold

Politiet avslørte «tidenes» julelotteri i Spania

Spansk politi har arrestert to menn som stod bak et noe utradisjonelt julelotteri. Gevinsten var en julekurv fylt med spekeskinke, whisky, tobakk, hasj og kokain.

Notater beslaglagt av spansk politi som oppdaget utlodding av sprit og narkotika i Murcia i Spania.

På veggen i eiendommen i Murcia som politiet tok seg inn var premien i julelotteriet listet opp.

Foto: HANDOUT / AFP

Politimenn oppdaget det uvanlige lotteriet under ransakingen av en eiendom i Murcia, byen som ligger sørøst i Spania, ifølge nyhetsbyrået AFP.

På ett av rommene kom de over en liste med personer som hadde betalt inn penger for å være med i trekningen av to «julekurver».

En av kurvene skulle loddes ut 1. juledag, den store høytidsdagen i mange europeiske land. Den andre på Helligtrekongersdag 6. januar, som også er en høytidsdag i Spania.

Lodd for 1. juledagskurven kostet 5 euro, mens loddene til «trekongerskurven» kostet 10 euro, ifølge notislapper som politiet fant.

Premiene var en åttekilos vellagret spekeskinke, en flaske whisky, en kartong valgfri tobakk, fem gram kokain, en bestemt mengde hasj eller marihuana og 50 euro i kontanter.

Notater beslaglagt av spansk politi som oppdaget utlodding av sprit og narkotika i Murcia i Spania.

Notatene som ble beslaglagt av spansk politi viste utloddingen av sprit og narkotika.

Foto: HANDOUT / AFP

Julelotteri er et fast innslag i Spania, og julekurver fylt med skinke, søtsaker, vin, og brennevin er vanlig å gi bort.

På eiendommen i Murcia fant politiet ulike mengder med kokain og hasj i tillegg til 6 kilo marihuana, 165 marihuanaplanter og 33 halogenlamper, som ble brukt under fremdyrkingen.

En spansk og en argentinsk mann er arrestert.

Politiet i Murcia har ikke oppgitt den nøyaktige datoen razziaen og arrestasjonene fant sted.

SISTE NYTT

Siste nytt