Hopp til innhold

Piloten eneste som overlevde helikopterstyrt i New York

Et privat helikopter med seks personer ombord styrtet i East River søndag kveld lokal tid. Alle passasjerene har omkommet, ifølge en talsmann for New York-politiet.

Helikopteret gikk ned i elven like nord for Roosevelt Island i New York.

Helikopteret styrtet like etter klokken 19.00 lokal tid søndag, ifølge amerikanske luftfartsmyndigheter.

James O'Neill

Politisjef James O'Neill under pressekonferansen.

Foto: Darren Ornitz / Reuters

Sjefen for New York-politiet, James O'Neill, opplyste på en pressekonferanse at det var totalt seks personer ombord.

Piloten kom seg ut av helikopteret på egen hånd, før en slepebåt reddet han opp av vannet. De fem passasjerene ble hentet ut av helikopteret av dykkere fra politiet og brannvesenet. De satt alle fastspent i setene sine.

Det ble først opplyst at to av passasjerene var omkommet og at tilstanden for de tre andre, som var brakt til sykehus, var kritisk. Deretter kom meldingen om at alle de fem passasjerene hadde mistet livet som følge av ulykken.

Helikopteret, et Eurocopter AS350, eies av Liberty Helicopter Tours, og var leid for fotoopptak med en gruppe amatørfotografer.

Redningsmannskap etter helikopter styrtet i East River, New York
Foto: Darren Ornitz / Reuters

– Krevende forhold

Helikopteret styrtet like nord for Roosevelt Island, som ligger mellom Manhattan og Queens, og ble liggende opp ned i vannet. Videoer publisert på Twitter viser helikopteret som treffer vannet, kantrer og deretter tar inn vann.

Ifølge byens brannsjef Daniel Nigro sank helikopteret raskt. Det samme forteller personer som befant seg på elvebredden og var vitne til ulykken. Ulykkesstedet ligger i nærheten av 90th Street på Manhattan.

– Jeg så helikopteret på vei ned til vannet. Jeg tenkte det var uvanlig, men jeg hadde ikke ventet at det skulle styrte. Mine tanker er hos dem som omkom, sier John J. Magers til CNN.

Han forteller at han startet å filme fordi helikopteret fløy uvanlig lavt, og videobildene han tok kan ses øverst i artikkelen.

Redningsaksjonen fant sted på 15 meters dyp, under svært krevende forhold. Helikopteret lå med rotoren ned på elvebunnen og passasjene som satt fastspent i setene sine, måtte skjæres løs.

– Det tok litt tid før dykkerne fikk hentet ut personene. De jobbet så raskt som mulig, sier brannsjef Daniel Nigro, som omtaler ulykken som en tragedie.

Årsaken til styrten er uvisst. I et nødanrop til vakttårnet på LaGuardia-flyplassen skal piloten ifølge CNN ha opplyst at de hadde fått problemer med motoren.

Minst to mistet livet i en helikopterstyrt i New York søndag.

Politi- og brannmannskaper søkte i vannet søndag kveld.

Foto: Dimitrios Kambouris / AFP

Ulykke i 2009

Liberty Helicopter Tours leier ut helikoptre til privatpersoner eller grupper, men tilbyr også organiserte sightseeingturer.

Dette er den tredje ulykken i løpet av 11 år, ifølge WABC-TV.

I 2009 kolliderte ett av selskapets helikoptre på sightseeingoppdrag med et lite privatfly over Hudson River. Ni personer omkom, blant dem flere italienske turister. Konklusjonen til dem som etterforsket ulykken, var at helikopteret hadde fløyet for høyt.

I 2007 havnet et helikopter med åtte turister i Hudson River. En av passasjerene, som var medisinsk kyndig og arbeidet innen nødetatene, fikk hjulpet sine medpassasjerer til å komme seg raskt ut, og reddet med det livet.

Luftrommet over New York er normalt svært trafikkert, men mye kommersiell og offentlig trafikk, og det forekommer jevnlig ulykker, ifølge Associated Press.

Det har vært flere helikopterulykker de siste årene, hvor helikoptre med turist- og forretningsoppdrag har vært involvert.

Ulykken skal nå etterforskes av den amerikanske nasjonale havarikommisjonen.

Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT

Siste nytt