- Ingen overlevende etter flystyrt

Ingen personer skal ha overlevd da et passasjerfly med 152 personer om bord styrtet nær Pakistans hovedstad Islamabad onsdag.

Video Redningsmannskaper ved flyvraket i Pakistan

SE VIDEO: Redningsmannskaper ved flyvraket i Margalla Hills. Foto: Express 24/7

– Det var 146 passasjerer og seks besetningsmedlemmer om bord, sier Mubarik Shah, talsmann for de statlige luftfartsmyndighetene, til Reuters.

Ifølge UD er det lite trolig at nordmenn var involvert i flyulykken, som er den dødeligste passasjerflystyrten i Pakistan på 18 år.

Passasjerfly styrtet i Margalla Hills ved Islamabad i Pakistan

Et redningshelikopter ved stedet der passasjerflyet fra Airblue styrtet onsdag.

Foto: AAMIR QURESHI / Afp

Alle omkommet

– Alle som var om bord i flyet har blitt funnet omkommet. Jeg kan ikke gi dere et eksakt antall fordi de fleste ble funnet i flere deler, opplyser politisjef i Islamabad, Bani Amin, til AFP.

Han sier at ifølge informasjonen han har mottatt, var det 149 personer om bord i flyet da det styrtet. Søket vil likevel fortsettte.

– Kanskje vil vi finne én eller to til, sier han til AFP.

To amerikanere skal være blant de drepte, bekrefter en talsmann for den amerikanske ambassaden til Reuters. I tillegg skal det ha vært sju barn, blant annet to spedbarn, om bord på flyet.

Tidligere onsdag kom det meldinger om at seks personer hadde blitt funnet i live og fraktet til sykehus, men innenriksminister Rehman Malik bekrefter at dette var feil.

– Ingen overlevde, sier han til TV-kanalen Express TV.

Vanskelig redningsarbeid

Flyet styrtet i et vanskelig tilgjengelig område av Margalla Hills, like utenfor hovedstaden Islamabad. Ifølge talsmann for politiet, Sayed Subhan, er det ingen veiforbindelse til ulykkesstedet.

Aitbar Khattak sier til AFP at det tok én time og 15 minutter før redningsmannskapene klarte å ta seg fram til flyvraket fra den nærmeste veien.

Der ble de møtt av et grufullt syn. Arshad Javed forteller til AFP at kroppsdeler lå spredd over området.

– Vi ropte etter overlevende, men vi hørte ingenting, sier han

På grunn av det dårlige været er flyoperasjonene foreløpig innstilt. Dette vil også gå utover det øvrige redningsarbeidet, siden de dårlig veiforbindelsene gjør at likene kun kan fraktes med helikopter.

– Det vil ta lang tid å rydde opp. Det er ikke mulig å transportere likene fra området uten helikoptre, og selv ikke helikoptrene kan lande der nå, sier Aamir Ali Ahmed, som representerer myndighetene.

Styrtet rett før landing

Flyet kom byen Karachi og skulle gå inn for landing i Islamabad da det styrtet onsdag.

Ifølge NDTV mistet flyet kontakt med kontrolltårnet ved Islamabad International Airport rundt klokken 05.43 norsk tid før ulykken inntraff.

Passasjerfly styrtet i Margalla Hills ved Islamabad i Pakistan

Redningsmannskaper forsøker å ta seg fram til stedet der Airblue-flyet styrtet i Margalla Hills.

Foto: FAISAL MAHMOOD / Reuters

Tribune.com melder at flyet skal ha blitt bedt om å sirkle i luftrommet over Islamabad på grunn av stor trafikk ved flyplassen.

Redningsmannskapene har ifølge CNN funnet en av de såkalte svarte boksene, som enten inneholder tekniske data fra flyturen eller opptak av kommunikasjonen i cockpiten.

Informasjon fra boksene vil trolig hjelpe de pakistanske myndighetene å finne årsaken til flystyrten.

Kraftig regnvær

Pakistan er midt i regntiden, som varer fra juni til september, og ifølge pakistanske medier var det tykk tåke og kraftig regnvær i området der flyet styrtet. Tykk røyk og flammer kunne ses fra stedet der flyet traff bakken i Margalla Hills.

Talsmann for Airblue, Raheel Ahmed, sier til TV-stasjonen Express 24/7 at flyet, et Airbus A-321, var 8-10 år gammelt, noe som ikke spesielt gammelt for et fly.

– Flyet har gjennomgått normal service, og det var ikke noe galt teknisk med flyet så langt vi vet. Det skal heller ikke ha vært noen tekniske problemer da flyet tok av. Men vi ønsker ikke å spekulere i årsaken til styrten før det er blitt undersøkt av teknikere, sier han.

Flyet ble ferdigstilt i 2000 og leid ut til det pakistanske flyselskapet Airblue i 2006, heter det i en uttalelse fra produsenten Airbus. Et Airbus 321 kan ta opptil 185 passasjerer og har en levetid på mellom 30 og 40 år.

Vil granske ulykken

Statsminister Yousaf Raza Gilani har bedt om at ulykken skal granskes.

– Etterforskningsteamet vil undersøke alle mulige årsaker til at flyet styrtet, alt fra dårlig vær til terrorisme, sier Riaz-ul-Haq, myndighetenes assisterende direktør.

Det er erklært nasjonal sørgedag i Pakistan onsdag.

Video Fra ulykkesstedet etter flystyrt, Pakistan

SE VIDEO: Bilder fra ulykkesstedet viser redningsmannskaper, og muligens overlevende. Foto: Geo TV

Skulle vært med flyet

Irshad Kassim skulle egentlig vært med flyet som styrtet til Islamabad, men ombestemte seg onsdag morgen.

– Jeg hadde bestilt og bekreftet reisen, men klokken 06 bestemte jeg meg for å ikke dra på grunn av været, sier Kassim til CNN.

Han er direktør for en lokal bank og flyr til Islamabad hver uke.

Like etter at flyet styrtet tok flyselskapet kontakt med ham og lurte på om han visste om en herr Kassim var om bord i flyet.

– Jeg beklaget at jeg ikke hadde avbestilt og sa at jeg hadde bestemt meg for å ikke dra på grunn av regnværet. Jeg spurte: Hvorfor spør du? Er alt OK?

– Jeg er helt nummen. Jeg føler det er skjebnen, sier Kassim.

Passasjerfly styrtet i Margalla Hills ved Islamabad

Flammer kunne ses fra stedet der passasjerflyet fra Air Blue styrtet i Margalla Hills ved Islamabad onsdag.

Foto: AAMIR QURESHI / Afp

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt