NRK Meny
Normal

Over 50 skadd i lynnedslag på tysk festival

Hele 51 personer ble skadd, i lynnedslaget på den tyske musikkfestivalen Rock am Ring. Det er andre år på rad at festivalen rammes av lynet.

GERMANY-WEATHER-FESTIVAL

MÅTTE GJENOPPLIVES: To av de som ble truffet av lynet måtte gjenopplives.

Foto: THOMAS FREY / Afp

Musikkfestivalen Rock am Ring i Tyskland ble avbrutt i cirka 90 minutter fredag kveld på grunn av kraftig uvær.

To av de skadde måtte gjenopplives av redningspersonell på stedet etter å ha blitt truffet av lynet ved 20-tiden fredag kveld.

En talsmann for politiet bekrefter overfor den tyske avisen Bild at 15 av de 51 er alvorlig skadd av lynnedslagene.

De skadde ble fraktet bort av redningshelikoptre og er lagt inn på sykehus. Personene skal ha blitt skadet av flere lynnedslag, og ikke ett enkelt.

Advarte om storm

Arrangørene advarte besøkende rundt klokken 20 om at det blåste opp til storm, men innen få minutter var himmelen svart og det brøt ut kraftig regn med lyn og torden, ifølge avisen.

Titusener av rockefans flyktet til sine telt. Festivalen arrangeres nå på den tidligere flybasen i Mendig i Rheinland-Pfalz sør i Tyskland.

Konsertene ble stanset i rundt halvannen time mens ambulansepersonell hjalp de skadde og brakte dem til sykehus.

Festivalen kunne deretter fortsette med rundt 90.000 publikummere til stede. Blant bandene som opptrer på årets Rock am Ring, er Red Hot Chili Peppers og Black Sabbath.

7. juni i fjor ble 33 personer skadd da to lynnedslag traff den samme festivalen med tre timers mellomrom. Rock am Ring ble holdt på racerbanen Nürburgring. Da ble 33 fraktet til sykehus, men ingen med alvorlige skader.

Tyskland har den siste tiden vært rammet av flom. Oversvømmelsene i landet har trolig gjort større økonomisk skade enn storflommen i i 2002. Skadene for 11 år siden kom opp i over 84 milliarder kroner, denne gangen kan det bli enda mer, opplyser forsikringsselskaper.

Laster Twitter-innhold
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt