Hopp til innhold
Flomvannet fortsetter å stige

Flom i Europa

Oppsummert

Tsjekkia, Østerrike, Tyskland, Slovakia, Ungarn og Polen er berørt av flommen.

Det er erklært unntakstilstand i store deler av Tsjekkia og i Tyskland har flere delstater i sør og øst gjort det samme.

  • Flom i Italia

    Et voldsomt regnvær har ført til kraftig flom på Korsika og i Liguria-regionen vest i Italia.

    Vanligvis små, lokale elver ble til ville stryk som skylte vekk hus, veier, biler og broer.

    I byen Rossiglione nær Genova ble det målt 883,8 mm nedbør i løpet av 24 timer, ifølge lokale myndigheter. Dette er mer enn det Oslo normalt får i løpet av ett år.

    Flom i Italia
    Foto: Tano Pecoraro / AP
  • Betaler ut 70 milliarder etter flom

    Flommen vest i Tyskland i juli som kostet over 150 mennesker livet, førte til forsikringsutbetalinger på over 70 milliarder kroner.

    Ifølge selskapenes interesseorganisasjon GDV var over 65 milliarder kroner knyttet til boliger og bedrifter. Rundt 4,5 milliarder har gått med til erstatning for kjøretøyer, skriver NTB.

  • Stor økning i antall flomutsatte

    Flommene i Tyskland, Kina og Afrika gjorde voldsomme inntrykk i sommer. Nå viser en ny studie at stadig flere mennesker på jorda lever i flomutsatte områder.

    Antall mennesker i verden som er utsatt for flom, har steget med nesten en firedel de siste to tiårene. Det viser nye satellittbaserte data. Det betyr at ytterligere 86 millioner nå bor i flomutsatte områder.

  • Tysk flom kostet 270 milliarder

    Flommen som krevde nærmere 200 menneskeliv i Tyskland i juli, anslås å ha forårsaket skader for over 26 milliarder euro – rundt 273 milliarder kroner.

    I Nordrhein-Westfalen ventes kostnaden av naturkatastrofen å bli på over 13 milliarder euro, opplyste delstatens regjeringssjef Armin Laschet mandag.

    Skadene i nabodelstaten Rheinland-Pfalz anslås å ha kostet minst like mye.

  • 30 savnet etter huskollapser

    30 personer er savnet etter at minst seks hus har kollapset vest i Tyskland. Kollapsen skal skyldes mye nedbør og oversvømmelser, melder Reuters.

    Rundt 25 hus står i fare for å kollapse i Schuld bei Adenau.

    Vestlige deler av Tyskland er rammet at ekstreme nedbørsmengder og flom, og i deler av delstaten Rheinland-Pfalz er det erklært unntakstilstand som følge av ekstremværet, som tyske meteorologer har kalt Bernd.

Flom ved Chambord-slottet i Frankrike
Reporter Tore Tollersrud i Paris
Fredag holder verdens mest besøkte museum, Louvre, stengt fordi kunst som er truet av vannmassene må flyttes. De rundt 200.000 verkene må opp fra kjelleren, men museet opplyser at det kjente maleriet «Mona Lisa» allerede henger trygt i en av de øvre etasjene.

Seinen i Paris høyere enn på flere tiår

Flomrammede henter eiendeler i Nemeurs

– Vi er isolert fra resten av verden

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no