Hopp til innhold

Over 40 døde etter uvær i USA

Antall omkomne etter ekstremværet i USA har nå kommet opp i 43. Det er erklært unntakstilstand både i Missouri og New Mexico.

Ødeleggelsene etter tornado i Garland, Texas

KNUST: Store områder er knus etter tornadoen som rammet Garland, Texas. Minst 11 døde etter tornadoer i Dallas-området.

Foto: G.J. McCarthy / Ap

  • Dødstallene stiger.
  • Untakstilstand i Missouri og New Mexico.
  • Nesten 1500 flyavganger kansellert.
  • Store temperatursvingninger
  • Nå venter snøstormene.

Biler er feid av veien og hus er ødelagt i det voldsomme uværet som har rammet seks amerikanske delstater i julehelgen. I Texas omkom minst 11 mennesker i tornadoer i Dallas-området. Vinden har vært oppe i 90 meter i sekundet.

– Det er snakk om total ødeleggelse, sa Pedro Barineau, talsmann for politiet i Garland i Texas, der åtte mennesker omkom da en tornado slo ned i området lørdag kveld.

Myndighetene i Dallas opplyser ifølge Reuters at rundt 800 hjem er ødelagt.

Kraftige tornadoer er vanlig på våren og sommeren, men uvanlig på denne tiden av året.

Mistet livet i flom

I Missouri har åtte mennesker mistet livet i flom. Missouris guvernør Jay Nixon sier at mange er evakuert fra sine hjem og at fortsatt regn kommer til å forverre forholdene. Guvernøren har derfor erklært unntakstilstand i staten.

Ødeleggelser etter tornado i Garland, Texas.

TOTAL ØDELEGGELSE: Slik karakteriserer politiet området som ble rammet av tornadoen i Garland, Texas.

Foto: Nathan Hunsinger / Ap

Også i Illinois er det flom. Der omkom tre personer lørdag kveld da bilen de satt i ble tatt av de voldsomme vannmassene.

Søndag ble det rapportert om tre tornadoer i Arkansas, men det ble ikke meldt om vesentlige skader eller omkomne. To dager før jul krevde tornadoer 18 liv, av dem ti i Mississippi.

Og nå kommer snøen

Deler av Texas har opplevd enorme temperatursvingninger. Lørdag var temperaturen oppe i 28 grader Celsius, før den sank til 5 grader søndag, skriver CNN.

I New Mexico har guvernør Susana Martinez erklært unntakstilstand fordi det er ventet at en vinterstorm kommer til å føre med seg 60 centimeter snø øst i delstaten.

Det nasjonale meteorologiske instituttet i USA har kommet med varsler om snøstorm også for Texas og Oklahoma og for kraftig flom i et område som strekker seg fra Texas til Indiana.

Flyavganger kansellert

Været har ført til at nesten 1500 flyavganger er kansellert søndag, ifølge trafiktjentesten FlightAware.com, melder Reuters. Nesten halvparten av kanselleringene er i Dallas.

Flere tornadoer har rammet det sørlige USA. Dødstallene stiger, og nå ventes snøstormer innover landet.

SE TORNADOEN KOMME: Flere tornadoer har rammet det sørlige USA. Dødstallene stiger, og nå ventes snøstormer innover landet.

SISTE NYTT

Siste nytt