NRK Meny
Normal

Studentledere oppfordrer til nye demonstrasjoner

Studentlederne i Hongkong oppfordrer nå folk ut i gatene igjen etter at myndighetene i byen avlyste de planlagte samtalene med studentene.

studentlederne Joshua Wong (tv) og Alex Chow

Studentlederne Joshua Wong (t.v.) og Alex Chow oppfordrer nå til nye demonstrasjoner i Hongkong.

Foto: Alex Ogle / Afp

Carrie Lam, som er nest øverste leder i byen, sa torsdag at studentenes utspill har undergravet den nødvendige tilliten for samtalene.

Utvide protestene

Tidligere i dag krevde folkevalgte etterforskning av Hongkongs leder Leung Chun-ying på grunn av mistanker om korrupsjon, mens studentaktivistene nekter å forlate barrikadene.

– Hongkongs folk kommer ikke til å trekke seg tilbake uten en rimelig forklaring og konkrete planer om hvordan den nåværende striden kan løses, sier Alex Chow, lederen for Hongkongs studentføderasjon til journalister torsdag.

Han varslet at demonstrantene vil utvide protestene til nye områder.

– Studentene kommer også til å gå inn i andre områder, sier han.

Krever avgang

Presset på Hongkongs øverste politiske leder C.Y. Leung har økt denne uka på grunn av anklager om at han urettmessig har mottatt 6,4 millioner dollar i forbindelse med en forretningstransaksjon.

Hongkongs justisdepartement ba torsdag påtalemyndigheten overlate etterforskningen av saken til en uavhengig kommisjon mot korrupsjon.

Demonstrasjonene i Hongkong har pågått i snart to uker. På det meste har titalls tusen mennesker vært ute i gatene. Kravet var opprinnelig bedre demokratiske rettigheter, men mange har også krevd at Leung må gå.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt