NRK Meny
Normal

Omkom i vingedrakt-ulykke

Den verdenskjente våghalsen Dean Potter døde i helgen under et flygeforsøk.

Dean Potter balanserer mange hundre meter over bakken på line uten sikkerhetsnett

i dokumentarserien «Dare devils» kan vi se Dean Potter balansere mange hundre meter over bakken på line uten sikkerhetsnett.

Foto: RDF International

Dean Potter var kjent som en av verdens mest kjente våghalser, og han medvirket i en dokumentarserie kalt Daredevils som også ble vist på NRK. Der balanserte han på line mange hundre meter over bakken, uten sikkerhetsnett.

I helgen skulle han og kompanjongen Graham Hunt fly ved hjelp av vingedrakt i nasjonalparken Yosemite – en park Potter var godt kjent med. Blant annet satte han rekord da han klatret opp tre av de mest kjente toppene på én dag.

Potter og Hunt hoppet fra det rundt 2200 meter høye utkikkspunktet Taft Point, men turen endte i en ulykke der de begge omkom. De to ble funnet av hjelpemannskap som rapporterte at ingen fallskjermer var blitt utløst, skriver BBC. De ble henholdsvis 43 og 29 år gamle.

Potter var visstnok en av de få i verden som mestret kunststykket å balansere på «ekstremt slapp line». Han var kjent for å presse grenser, enten det var basehopping, å klatre stupbratte fjellvegger eller å balansere på line.

Se Potter utføre det han var mest kjent for, linebalansering, i Yosemite nasjonalpark her:

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt