Omfattende hackerangrep mot store Twitter-kontoer

Twitter-kontoene til store nyhetsorganisasjoner og flere kjente personer er utsatt for et hackerangrep. Angriperne, som sprer tyrkisk propaganda, henger ut Tyskland og Nederland for å være nazister. Også norske kontoer er utsatt for angrepet.

Laster Twitter-innhold

Hackerne ser ut til å ha fått kontroll over kontoene til Forbes, Amnesty International, Unicef og Europaparlamentet. I Norge har blant annet Legeforeningen og forfatteren Aslak Nore blitt utsatt for angrepet.

Henger ut Nederland

Meldingene starter med bildet av et hakekors og to hashtager som knytter Tyskland og Nederland til nazismen.

De hackede meldingene linker til en video av Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan med en henvisning til datoen 16. april. Den dagen skal det avholdes en folkeavstemning i Tyrkia om grunnlovsendringer som kan gi presidenten mer makt.

Det har vært en spent stemning mellom Tyrkia og Nederland de siste ukene etter at Tyrkias utenriksminister ble nektet å lande i Nederland for å drive valgkamp.

Beslutningen har utløst en ordkrig mellom de landene, og Erdogan har anklaget Nederland for «statsterror».

Også Tyskland har blitt beskyldt for å nazimetoder, noe Merkel tar sterkt avstand fra.

– Vi tillater ikke å bagatellisere nazismens ofre. Disse sammenligningene med nazismen må stanses.

Skjermdump: Legeforeningen hacket

Legeforenings Twitter-konto ble onsdag morgen utsatt for et hackerangrep. Meldingen er i ettertid fjernet fra forenings konto.

Foto: Twitter

Twitter Counter

Ifølge teknologibloggen Engadget ser det ut til at hackerne har fått tilgang til Twitter-kontoene via tjenesten Twitter Counter.

Selskapets eier opplyser til bloggen at de er kjent med problemet, og at de jobber med å løse det.

– Tweetene har stanset, selv om en del av meldingene fortsatt er synlig på mange av de utsatte kontoene, sier Boris Veldhuijzen van Zanten til Engadget.

Nore sa til NRK tidligere onsdag at han befinner seg i utlandet, og at han ikke var klar over hackingen. Litt senere skriver Nore på Twitter at han synes det er ubehagelig å bli hacket og brukt til å spre tyrkisk propaganda.

– Ser ut som en massiv operasjon. Takk til dem som meldte fra!

Laster Twitter-innhold

Kommunikasjonssjef i Legeforeningen Knut E. Braaten sier til NRK at man undersøker om Legeforeningens konto har blitt hacket.

Andre store Twitter-kontoer som fotballklubben Borussia Dortmund, fjernsynskanalen ProSieben, tennislegenden Boris Becker og Justin Biebers japanske konto har blitt angrepet.

Hackerne klarte å endre profilbildet til flere av kontoene og erstattet det med et bilde av det tyrkiske flagget.

Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT

Siste nytt