Normal

Obama: Trump sier ting som ikke en gang ville blitt tolerert i en 7-Eleven-søknad

Obama angriper republikanere som støtter Trump på valgkampmøte i Nord Carolina.

President Barack Obama mener Trumps uttalelser gjør han uegnet til flere jobber en kun presidentjobben.

President Obama virket å være i et lettere forbauset humør på valgkampmøtet i Greensboro, Nord Carolina, USA.

Obama Barack Obama

Obama tar en pause under talen sin i Greensboro, Nord Carolina.

Foto: Carolyn Kaster / Ap

– Du trenger ikke være en ektemann eller en far for å skjønne at det vi hørte for noen dager siden, ikke er riktig.

– Du trenger bare å være et skikkelig menneske for å skjønne det, sa president Barack Obama og refererte til videoopptaket fra 2005 hvor Trump kommenterer kvinner.

Barack Obama oppfordret videre de nesten 8000 tilskuerne på valgkampmøtet i Greensboro, Nord Carolina til å bruke stemmeretten sin ved valget 8.november.

– Trump sier ting som ingen ville tolerert om de søkte på en jobb på 7-Eleven engang.

Obama Barack Obama

8000 mennesker og flere demonstranter hadde møtt opp for å høre Obama tale. Som sittende president har Obama vært uvanlig aktiv i Demokratenes valgkamp.

Foto: Carolyn Kaster / Ap

Republikanerne i splittelse

Flere republikanske støttespillere har siden Trump-videoen ble sluppet, trukket sin støtte til kandidaten. Deriblant er tidligere presidentkandidat John Mccain og ordførende styrer i Representantenes Hus, Paul Ryan.

Paul Ryan, speaker i Reprsentantenes hus i Senatet.

Speaker i Representantenes hus, Paul Ryan.

Foto: ALEX WONG / Afp

Begge er er innflytelsesrike republikanere, men Paul Ryan har kun sagt han vil slutte å drive valgkamp for Trump. Offisielt har altså ikke han trukket sin støtte til Trump.

Obama gikk dermed til angrep på de som ennå støtter Trump.

– Det faktum at man nå har folk som sier: Dette er vi sterkt imot, dette tar vi avstand fra, vi synes disse kommentarene er forkastelige, men vi vil fortsette å støtte ham – Det gir for meg bare ikke mening, sa Obama.

Tre ganger ble Obama avbrutt av Hillary Clinton-motstandere under møtet. To av dem hadde på seg t-skjorter med Bill Clinton, der han ble kalt «voldtektsmann». En annen demonstrant rev i stykker et Clinton-Kaine-skilt, mens publikum rundt buet.

Obama Barack Obama

En mann blir fjernet av sikkerhetsvakter fordi han skapte uro under valgkampmøtet til demokratene i Greensboro, Nord Carolina.

Foto: Carolyn Kaster / Ap

President Obama tok også opp Donald Trumps casino, hans uoffentliggjorte skatteligning, og uttrykte videre sin frustrasjon over republikanere som tror Trump kommer til å forandre seg.

– Hva trodde dere? At han kom til å transformere seg? Jeg mener, jeg er 55 år og det er vanskelig for meg å forandre meg. Når du er 70 år vil det være enda vanskeligere, sa Obama.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt