NRK Meny
Normal

Obama besøker ikke Mandela

USAs president Barack Obama skal ikke besøke Nelson Mandela på sykehuset, men vil møte medlemmer av Mandelas familie lørdag.

Barack og Michelle Obama med Jacob Zuma og Thobeka Madiba-Zuma

President Barack Obama og førstedame Michelle møtte lørdag sine sør-afrikanske motstykker, president Jacob Zuma og hans kone Thobeka Madiba-Zuma. Obama kommer ikke til å besøke Nelson Mandela på sykehuset, i samråd med familien.

Foto: Gary Cameron / Reuters

Michelle Obama vil også delta på det private møtet .

– Av hensyn til at Nelson Mandela skal ha det fredelig og komfortabelt, og etter familiens ønsker, vil de ikke besøke sykehuset, heter det i en uttalelse fra Det hvite hus.

Se alle oppdateringene fra Obamas Sør-Afrika-besøk

Obama møtte Mandela en gang da han var senator i 2005. Presidenten har sagt at det viktigste er at Mandela er bekvem, og at han ikke vil trenge seg på.

Les også: Mandelas eks-kone: Helsetilstanden forbedret

– Presidenten og førstedamen vil ha et privat møte med medlemmer av Mandela-familien for å vise sin omtanke i denne vanskelige tiden, opplyser Det hvite hus.

Obama kom til Sør-Afrika fra Senegal sent fredag kveld. Søndag skal presidenten besøke fengselet på Robben Island, der Mandela satt 18 av de 27 årene han var fengslet av apartheidregimet.

Mandela, som fyller 95 år i juli, ble innlagt på sykehus 8. juni på grunn av alvorlige lungeproblemer. Tilstanden er fortsatt svært alvorlig, men fredag sa hans tidligere kone, Winnie, at det har vært en merkbar bedring det siste døgnet.
Obama reiser etter planen reise videre til Tanzania mandag.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt