Obama nominerer ny finansminister

USAs president Barack Obama nominerte Jacob Lew (57) som ny finansminister.

Jacob Lew
Foto: JASON REED / Reuters

Jacob Lew har fram til nå vært stabssjef og budsjettrådgiver i Det hvite hus. Han vil erstatte nåværende finansminister Timothy Geithner.

– Han er en lavmælt fyr som foretrekker å omgi seg med politiske eksperter framfor TV-kameraer, sa Obama like etter at han hadde nominert Jacob Lew i det Hvite hus.

Obama sa at det føltes bittersøtt å miste Lew som stabssjef, men sa at «tapet vil være en gevinst for nasjonen».

Vanskelig oppdrag

For nesten akkurat et år siden ble Jacob Lew plukket ut av Obama til stabssjef-rollen. Lew har lang fartstid i Washington og har tidligere vært budsjettdirektør for både Obama og tidligere president Bill Clinton.

Lew får nå det vanskelige oppdraget med å fullføre forhandlingene for å unngå budsjettstupet etter at spørsmålet om budsjettkutt ble utsatt i to måneder. Da må han også håndtere nye forhandlinger om heving av gjeldstaket.

Utpekingen av Lew er den siste i en lang rekke utnevnelser Obama gjør i forbindelse med at han 20. januar tar fatt på sin andre periode som president.

Erstatter Geithner

Lew erstatter nåværende finansminister Timothy Geithner. I sin tale takket han sin forgjenger og hyllet ham for jobben han har gjort.

Timothy Geithner annonserte selv at han ville gi seg som finansminister i løpet av januar.

SISTE NYTT

Siste nytt