Obama får skryt av Cheney

USAs tidligere visepresident Dick Cheney roser Barack Obama for at Osama bin Laden nå er drept.

Dick Cheney og Barack Obama

Det er ikke ofte Dick Cheney står fremst i køen for å rose Obama. Men når USAs største fiende tas av dage, gjør han et unntak.

Foto: SCANPIX

Amerikaner med Osama-avis

En amerikaner på Manhattan markerer at Osama er drept.

Foto: Anders Tvegård / NRK

George W. Bushs tidligere nestkommanderende er ikke kjent for å være raus med rosen i sin omtale av sittende president Barack Obama.

Cheney har blant annet kritisert Obama i spørsmål som angår nasjonens sikkerhet, men kunne i dag uttrykke lettelse over at Al Qaida-leder Osama bin Laden skal være død .

– En stor dag

Den tidligere visepresidenten sier mandag at Obama, militæret og etteretningstjenestemennene fortjener anerkjennelse for at USA omsider har klart å ta livet av Osama.

– Dette er virkelig en stor dag for forferdelig mange mennesker som har jobbet hardt i lang tid, sa Cheney i en kommentar til tv-kanalen MSNBC, melder Washington DC-avisen The Hill.

Ifølge avisen hyllet Cheney alle de involvertes arbeid det siste tiåret med å få has på det som inntil i dag var verdens mest ettersøkte terrorist.

– Obama og hans nasjonale sikkerhetsgruppe fortjener også masse heder, sier Cheney.

– Må være på vakt

Men selv Cheney er fornøyd med den siste utviklingen i saken, advarer han mot å la triumfen bli en hvilepute.

– Al Qaida forblir en farlig fiende. Selv om bin Laden er død, fortsetter krigen. Vi må fortsatt være på vakt, spesielt nå, sier Cheney som ba om at amerikanerne fortsetter å støtte opp om soldatene sine.

– Denne dagen har våre styrker sendt en klar beskjed: Hvis du angriper de forente stater, vil vi finne deg og la deg stå til rette.

SISTE NYTT

Siste nytt