Obama bekrefter drap på amerikansk hjelpearbeider

USAs president Barack Obama bekrefter at det var Peter Kassig som ble drept i videoen terrororganisasjonen IS publiserte søndag.

Peter Kassig

DREPT AV IS: Peter Kassig, som tok navnet Abdul-Rahman Kassig etter at han konverterte til islam, er drept av terrororganisasjonen IS.

Foto: Uncredited / Ap

Amerikansk etterretning har arbeidet for fullt siden videoen fra terrororganisasjonen IS ble publisert, for å få fastslått om videoen var ekte.

Søndag kveld bekrefter president Barack Obama at det var Peter Kassig, eller Abdul-Rahman Kassig, som ble drept.

– Vi overbringer våre bønner og kondolanser til familien til foreldrene og familiene til Abdul-Rahman Kassig, sier Obama i en uttalelse.

– Abdul-Rahman ble tatt fra oss i en handling av ren ondskap fra en terroristgruppe som verden med rette assosierer med umenneskelighet, sier presidenten også.

Var hjelpearbeider

I en ny video som ble gjort kjent søndag hevder terrororganisasjonen IS at de har tatt livet av amerikanske Peter Kassig og 18 andre personer. Ifølge nyhetsbyrået AFP viser den drøyt 15 minutter lange videoen en maskert person ved siden av et avkappet hode.

Kassig ble tatt til fange da han skulle levere mat og medisiner til flyktninger øst i Syria i begynnelsen av oktober i fjor. I fangenskap konverterte han til islam og tok navnet Abdul-Rahman Kassig.

Kassig ble vist frem i en video som viste drapet på en britisk hjelpearbeider tidligere i år.

Annen type video

Videoen som viser henrettelsen av Kassig og de andre skal være annerledes enn videoene IS tidligere har sendt ut. Mens videoene av de andre gislene har vært nøye regissert og spilt inn med flere kameraer, er ikke dette tilfelle i den siste videoen.

Ifølge New York Times fremstår videoen med Kassig som mer amatørmessig, og dette har ført til spekulasjoner om IS ikke lenger er i stand til å holde i gang sitt voldsomme propagandamaskineri.

SISTE NYTT

Siste nytt