– Strauss-Kahn kan bli avhørt i prostitusjonssak

Den tidligere sjefen for pengefondet, Dominique Strauss-Kahn, kan bli avhørt i forbindelse med avsløringen av en større prostitusjonsring i Frankrike.

Dominique Strauss-Kahn

Dominique Strauss-Kahn møtte journalister etter å ha stemt i andre valgomgang i sosialistenes primærvalg søndag.

Foto: THOMAS SAMSON / Afp

Det skriver det franske ukebladet Journal de Dimanche søndag.

Ifølge avisen mistenker etterforskere at prostituerte er blitt sendt fra den nord-franske byen Lille til Strauss-Kahn i USA.

Samtidig etterforsker de også om en av de mistenkte i Lille har sendt prostituerte til sex-fester i Paris der Strauss-Kahn har deltatt.

Luksushotell i sentrum

Etterforskerne i Lille mener at de har avslørt en prostitusjonsring der halliker har brakt prostituerte over grensen fra Belgia for å ha sex med kunder på et luksushotell i Byen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Carlton hotell i Lille

Luksushotellet Carlton i Lille, som står sentralt i prostitusjonssaken, fotografert 14. oktober i år.

Foto: DENIS CHARLET / Afp

Både direktøren og markedssjefen ved firestjernershotellet Carlton er blant de fem som er arrestert og siktet for hallikvirksomhet.

Boken til Anne Sinclair

Konen til Dominique Strauss-Kahn, Anne Sinclair, kommer med book onsdag. Her er forsiden på boken med tittelen 'Femme de tete, dame de coeur' (kvinne med hode, kvinne med hjerte).

Foto: PATRICK KOVARIK / Afp

Politiet mistenker at saken er større og har stengt tre hoteller i Lille i tre måneder mens de fortsetter etterforskningen.

Nekter all innblanding

Strauss-Kahn nekter for å ha noe med saken å gjøre.

På spørsmål fra nyhetsbyrået AFP sa 62-åringen at han gledet seg til å bli avhørt i saken, slik at han kunne få renvasket seg så fort som mulig.

Strauss-Kahn sa at han ville få en «slutt på insinuasjoner antydninger og som er farlige og ondsinnede».

La bort anklagene torsdag

Anklagene mot den tidligere sjefen for Pengefondet kommer bare noen dager etter at påtalemyndigheten i Frankrike bestemte seg for å droppe granskingen av ham for seksuelle overgrep i 2003.

Dominique Strauss-Kahn

Dominique Strauss-Kahn var omringet av journalister da han gikk for å stemme i Sarcelles utenfor Paris.

Foto: Yoan Valat / Ap

Torsdag bestemte påtalemyndighetene seg for ikke å gå videre i saken der Tristane Banon anklaget han for voldtekstsforsøk.

Skulle vært Strauss-Kahns store dag

For Strauss-Kahn må uansett dagen i dag, søndag 16, oktober, vært en dag til ettertanke.

Det franske sosialistpartiet holder i dag andre runde av primærvalget som bestemmer hvem som blir partiets presidentkandidat ved valget neste år.

Før saken mot ham eksploderte 15,. mai i år med anklager om at han hadde begått seksuelle overgrep mot en rengjøringshjelp i New York, var tydet alt på at Strauss-Kahn var mannen som i dag skulle bli kronet som sosialistenes presidentkandidat.

I stedet måtte han nøye seg med å gå søndag formiddag for å avgi sin stemme på enten Francois Hollande eller Martine Aubry i Paris-forstaden Sarcelles.

SISTE NYTT

Siste nytt