– Ubehagelig at de har blitt beskyldt for dette

Tre gutter fra et norsk fotballag ble torsdag pågrepet i Sverige, mistenkt for å stå bak seksuelle overgrep mot tre jenter. Laget selv mener det er snakk om en misforståelse.

Norske gutter mistenkt for overgrep

Overgrepene skal ha funnet sted i Gustavsvik badeanlegg, som er Sveriges fjerde mest besøkte turistmål.

Foto: SVT

SVT meldte torsdag at guttene skal ha forgrepet seg på jentene ved et badeanlegg i Örebro, melder SVT.

NRK.no har vært i kontakt med lagets trener og lagleder, som mener det er snakk om en misforståelse.

– Det er veldig ubehagelig at de har blitt beskyldt for dette. Jeg synes det er rart at politiet går ut med dette før avhørene har blitt foretatt, sier laglederen til NRK.no.

Han sier spillerne er opprørt over hendelsen, men opplever at kommentarene fra politiet i Ørebro til svensk media har bidratt til å eskalere situasjonen unødig.

– Etter det vi har oversikt over har det vært en uønsket fysisk kontakt mellom av spillerne og en jente, av typen et klaps på baken, uten at det var alvorlig, sier laglederen.

– Samtidig vil jeg understreke at vi ikke ønsker å forhåndsprosedere, og at det er opp til politiet å etterforske, sier laglederen.

Overført til kommunaltjenesten

De involverte spillerne ble fredag avhørt av politiet i Sverige, får NRK.no bekreftet av polisen i Örebro.

– Dette blir nå en sak for norsk og svensk kommunaltjeneste, med mulig unntak for en spiller som er over strafferettslig lavalder i Sverige, sier vakthavende politi Lotta Lindblad ved polisen i Ørebro fredag ettermiddag.

Hun understreker at ingen av de norske guttene vil bli fremstilt for varetektsfengsling.

– Det er ikke sikkert dette kommer til å bli en politisak. Det er helt og holdent overlatt til kommunaltjenesten, sier Lindblad til NRK.no.

Badeplass

Det svenske politiet har tidligere opplyst at den mest aktive gjerningsmannen er 13 år gammel. Politiet opplyste tidligere fredag at guttene skal ha forgrepet seg mot jentene, som er mellom elleve og tretten år gamle, på en badeplass torsdag.

– De ble utsatt for seksuell trakassering, og ett av tilfellene er så alvorlig at det kategoriseres som voldtekt av barn, sa vakthavende politi Peter Persson tidligere fredag.

Han ønsket ikke gå i detaljer om hendelsene, men understreket at det ikke var snakk om en fullbyrdet voldtekt. En av guttene er over strafferettslig lavalder.

– Veldig trist

Arrangøren av fotballturneringen sier at politietterforskningen må få gå sin gang.

– For oss som arrangør er dette veldig trist. Men vi kan ikke gjøre så mye, sier klubbsjef Peter Johansson.

Han forteller at hendelsen skjedde på en hviledag og at det da ikke ble spilt kamper.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt

Britene hedrer prins Philip

Kanoner over hele Storbritannia blir avfyrt lørdag i en hyllest til avdøde prins Philip. Koronarestriksjoner gjør at bare 30 personer får være med i bisettelsen.

Vulkanutbrudd på karibiske St. Vincent – 16.000 bedt om å evakuere

En vulkan på øya St. Vincent i Karibia har sitt første utbrudd på 40 år. Utbruddet startet fredag.