Dramatisk nedgang i antallet norske turister til Egypt

Før Hosni Mubaraks fall for to år siden reiste rundt 30.000 nordmenn til Egypt, nå har turiststrømmen nesten stoppet helt opp.

Sharm el Sheikh

Det er godt med plass rundt solsengene i Sharm el-Sheik.

Foto: ROBIN UTRECHT / Afp

Den norske ambassaden i Kairo opplyser til NRK.no at de nå opplever en dramatisk nedgang i antallet norske turister til Egypt.

Dette gjelder spesielt områdene rundt Kairo og Alexandria, men også de tradisjonelle chartermålene som Sharm el-Sheikh og Hurghada opplever nedgang.

– Urolighetene i Egypt har vært begrenset til lokale forhold, spesielt i Kairo. I turistområdene er det rolig, forteller Elisabeth Larsen Vonstett, informasjonssjef i Star Tour.

– Vi har nesten halvert antall reiser til Egypt denne vinteren sammenlignet med i fjor, sier Larsen Vonstett.

Mellom klokken 17 - 18 i dag svarer NRKs Midtøsten-korrespondent Sigurd Falkenberg Mikkelsen på spørsmål.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Vold og drap

Egypt har vært i nyhetsbildet av helt andre grunner enn sol og sommer de siste årene. Stort sett handler det nå om tåregass, drap, uroligheter og trakassering.

Dette påvirker også den livsviktige turistnæringen i den mest folkerike staten i den arabiske verden.

Bare denne helgen mistet 33 mennesker livet i kanalbyen Port Said da tusenvis av mennesker demonstrerte mot dødsdommen til syv fotballtilhengere som ble forkynt før helgen.

Kidnappingsfare

Bare den siste uken har rundt 50 mennesker mistet livet i demonstrasjoner mot regjeringen i Egypt. Utenriksdepartementet fraråder nå nordmenn om å reise til den nordlige delen av Sinaihalvøya.

Turister advares også, ifølge UDs offisielle reiseråd, om ikke å bevege seg utenfor de etablerte turistområdene i de sørlige delene av Sinai halvøya på grunn av den økende kidnappingsfaren i området.

Elisabeth Larsen Vonstett i Star Tour forteller at de følger anbefalingene fra UD, når de vurderer sikkerhetssituasjonen i landet.

– Det er ikke opp til Star Tour å avgjøre om det er trygt å reise. Vi følger UDs reiseråd og anbefalinger. Vi har ikke satt i gang spesielle tiltak for Egypt, men vi er forberedt for at ting kan skje, sier Vonstett til NRK.no

Ingen turistar ved pyramidane i Egypt.

Det er få om benet til de ellers så populære turene til pyramidene i Egypt.

Foto: JOE KLAMAR / Afp

SISTE NYTT

Siste nytt