Nonne drept i Somalia

En italiensk nonne og livvakten hennes ble i dag skutt og drept på et sykehus i Somalias hovedstad Mogadishu.

Den katolske nonnen arbeidet som hjelpearbeider ved et barnesykehus nord i Mogadishu.

Hun ble skutt tre ganger i ryggen, og døde av skadene på sykehuset, opplyser en somalisk lege ved sykehuset der kvinnen arbeidet.

En somalsk islamist uttaler til nyhetsbyrået Reuters at drapet kan ha sammenheng med uttalelsene som pave Benedikt kom med i en tale sist tirsdag.

I talen siterte paven en tekst som knyttet voldsbruk til islam, og grupper i Irak og Somalia har siden truet med å drepe den katolske kirkens overhode.

Godtar unnskyldning

Paven framholdt i dag at sitatet han brukte ikke på noen måte representerer hans personlige syn på islam, og sier han håper at klargjøringen vil bidra til å roe ned situasjonen.

Det muslimske brorskapet i Egypt, en av gruppene som har fordømt uttalelsene, godtok i dag pavens beklagelse.

- Vi anser den nye uttalelsen for å være en retrett fra det han tidligere har sagt, og kan godta den som en tilfredsstillende unnskyldning, selv om vi kunne ønske at Paven greier ut om sine tanker rundt islam, sier nestleder Mohammed Habib til nyhetsbyrået Reuters.

Brorskapet i Egypt er opphavet til en rekke islamistiske bevegelser i verden, og utgjør den største opposisjonsgruppen i Egypt, selv om den formelt ikke har lov til å drive politisk virksomhet.

SISTE NYTT

Siste nytt