Ni drept i masseskyting i Russland

I en landsby nordvest for Moskva ble ni mennesker drept da en mann begynte å skyte i forbindelse med en fest. Mannen er nå tatt hånd om av politiet.

Laster kart, vennligst vent...

Det var i forbindelse med en fest i et sommerhusområde i landsbyen Redkino i Tverfylket nordvest for Moskva lørdag kveld, det oppstod en krangel, som endte med en av de verste masseskytingene i moderne russisk historie.

Detaljene om hva som skjedde i området som er kjent som «50 år siden Oktoberrevolusjonen», er ikke kjent. Men ifølge nyhetsbyrået Interfax skal en 45 år gammel mann fra Moskva ha forlatt en fest og kommet tilbake med et kraftig jaktvåpen.

Dette skal han så ha skutt rundt seg med og drept ni mennesker. Seks av de drepte var menn mens tre var kvinner.

Den siste kvinnen ble først funnet ut på dagen søndag fordi hun var gjemt i et bagasjerommet i en bil.

Noen av festdeltakerne kom seg unna og fikk varslet politiet, som nå har tatt hånd om drapsmannen. Ifølge russisk politi skal mannen ha vært sterkt beruset i gjerningsøyeblikket.

Den sentrale etterforskningskomiteen i Russland er nå koblet inn i saken, men det er så langt ikke kommet fram noe mer om motivet for masseskytingen lørdag kveld.

Svært mange russiske familier tilbringer sommeren i sommerhus, eller datsjaer, utenfor de store byene.

Områdene mellom Moskva og St. Petersburg hører til de mest populære datsjaområdene i Russland.

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt