Ni mennesker er døde etter flystyrt i Nevada

Ni mennesker er bekreftet omkommet etter at et veteranfly styrtet under et oppvisningsshow i den amerikanske delstaten Nevada fredag.

Video Amatørvideo av flykrasj i USA

SE Video: En amatørvideo av flykrasjen i USA.

For åtte mennesker er tilstanden fremdeles kritisk. Det bekrefter visepolitimesteren i byen overfor nyhetsbyrået AFP.

Sikkerhetsetterforskere er også på plass ved ulykkesstedet i Reno. Etterforskere fra «National Transportation Safety Board» og «Federal Aviation Administration» har reist til Nevada for å bistå kolleger i undersøkelsene, melder nyhetsbyrået Reuters.

Ifølge avisa The Washington Post, kan mekaniske problemer være årsaken til uhellet, men dette er ikke bekreftet.

– Folk manglet hender og føtter

Veteranflyet, som var fra andre verdenskrig, krasja i enden av en VIP-tribune like etter at det tok av fra rullebanen under flyshowet, som fant sted i Reno i den amerikanske delstaten Nevada fredag.

Tre mennesker er bekreftet omkommet, mens over 50 andre ble skadet. Piloten av flyet, 71 år gamle Jimmy Leeward, er blant dem som døde.

Maureen Higgins fra Alabama, som er fast tilskuer på det årlige arrangementet, sa piloten var på sin tredje runde da ulykken skjedde. Hun slapp unna med skrekken.

– Jeg så avkappede kroppsdeler og blodig gørr overalt, det var ikke til å tro. Folk i rundt meg manglet både armer og ben, forteller tilskueren.

22 døde siden 1964

Video fra ulykka viser en stor svart røyksky som stiger opp fra bakken etter krasjet, mens vrakdeler ligger spredt utover et stort område på rullebanen. Ifølge vitner oppsto det ingen brann under flystyrten.

Piloten skal i siste sekund ha greid å styre unna de folkerike tribunene. Dette kan ha spart mange liv.

Med de tre dødsfallene på fredag, er 22 personer drept i det årlige flyshowet i Reno siden 1964. Ulykken var den siste av flere flykrasj siden august i år.

Forrige måned døde piloten av et akrobatisk showfly i Kansas City. Også en person omkom da han forsøkte å klatre inn i et flyvende helikopter i Michigan. Vedkommende bommet på helikopteret, og styrtet istedet 200 meter før han landet i bakken.

SISTE NYTT

Siste nytt