Netanyahu under press

Spenningen er stor foran talen som den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu skal holde i kveld. Den viktigste i hans liv, skriver israelske medier.

Benjamin Netanyahu
Foto: Daniel Bar-On / AFP

Han er under sterkt press både fra sine egne og fra Barack Obama. Forholdet mellom Israel og USA er på et lavmål.

Se talen direkte

Den amerikanske presidenten har krevd at Netanyahu stanser all utbygging av bosetningene på Vestbredden umiddelbart, noe Netanyahu hittil ikke har villet gå med på.

I kveld er mange spente på om han vil fjerne bosetninger, for å tekkes amerikanerne.

Ingen palestinsk stat

Obama har også bedt den israelske statsministeren om å gi sin støtte til en selvstendig palestinsk stat, men få tror at den israelske statministeren vil gå inn for det.

For det kan føre til at partiene på ytre høyre i hans regjering forlater koalisjonen. Regjeringspartneren Yisrael Beiteinu har sagt at han ikke ønsker noen palestinsk stat.

Fredsavtale med Syria

– Statsministeren vil komme med klare synspunkter på hvordan fredsprosessen med palestinerne bør håndteres framover, sier Netanyahus talsmann, Mark Regev.

Regev legger til at Netanyahu ønsker at flere land skal ta del i forhandlingene, og antyder med det at Israel ønsker en bredere avtale der en fredsavtale med Syria også kan inngå. Israel okkuperer fremdeles de syriske Golanhøydene som ble tatt i seksdagerskrigen i 1967.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt