Hopp til innhold

Nesten en halv million mennesker signerer for å redde Uber i London

Over 470.000 mennesker signerer på en kampanjeside, i håp om at Uber i London får fornyet lisensen sin.

A photo illustration shows the Uber app logo displayed on a mobile telephone, as it is held up for a posed photograph in central London

ANKER: Uber har anket Transport for Londons avgjørelse om å ikke fornye selskapet lisens.

Foto: Toby Melville / Reuters

Fredag ble det kjent at transportselskapet Uber ikke får fornyet sin lisens for å operere i London. Det var Transport for London (TfL), den offentlige etaten som har ansvar for transportsystemet i London, som avslo Ubers lisenssøknad.

Dette resulterer i at over 40.000 sjåfører mister jobben sin, skriver The Thelegraph.

Nå har Uber opprettet en kampanjeside og sendt ut en e-post til kundene sine hvor de oppfordrer dem til signere på kampanjen i protest mot avgjørelsen.

På e-posten står det blant annet følgende: «Ved å forsøke å forby appen fra hovedstaden, begrenser borgmesteren og TfL forbrukernes valgmuligheter. Vi vil ta denne saken videre til retten umiddelbart.»

Støtter avgjørelsen

Borgermester i London, Sadiq Khan, skriver på Facebook at han støtter TfLs beslutning. Han skriver at han ønsker at London skal være god på innovasjon og ny teknologi, men at alle selskaper må leve opp til reglene og standardene som forventes.

Laster Twitter-innhold

– Særlig når det gjelder sikkerheten til kundene. Å gi en nyskapende tjeneste må ikke være på bekostning av kundesikkerhet og sikkerhet. Det ville være galt hvis TfL fortsatte å lisensiere Uber hvis det er noen måte at dette kan utgjøre en trussel mot Londons sikkerhet.

Kritiserer borgemesteren

Den britiske statssekretær for internasjonal handel, Greg Hands, kritiserer Londons myndigheter for å ha fjernet Ubers lisens.

– Sadiq Khans avgjørelse er dårlig. Den truer 40.000 jobber, 3,5 millioner kunder og sier at London ikke er åpent, skriver han.

Laster Twitter-innhold

Anker – kan fortsette å kjøre

Uber har anket TfLs avgjørelse om å ikke fornye selskapets lisens. Det betyr at selskapet kan fortsette å drive sin virksomhet i London, til ankemulighetene er oppbruk.

Kampanjesiden har i skrivende stund samlet over 470.000 underskrifter.

SISTE NYTT

Siste nytt