NRK Meny
Normal

Nazimarkering i Dresden

Det har vært sammenstøt mellom flere tusen nynazister og deres venstreradikale motstandere under en markering av at det er 65 år siden Dresden ble bombet mot slutten av andre verdenskrig.

Video nsps_upload_2010_2_13_16_37_3_1805.JPG
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Høyreekstremister og venstreradikale braket sammen i Dresden.

Nynazistene kom i tusenvis etter at en tysk domstol godkjente en markering i anledning 65-årsdagen for den allierte bombingen av byen.

Motalliansen kom også

En motallianse har oppfordret byens innbyggere til å delta i fredelige demonstrasjoner for å prøve å blokkere nynazistene.

– Nynazister er ikke bare et regionalt problem, det angår hele verden, sier fagforeningslederen Frank Werneke som er med i alliansen mot nynazistene.

Av frykt for uro forsøkte Dresdens myndigheter å nedlegge forbud mot markeringen, men fikk ikke medhold av retten. Ifølge politiet er tusenvis av høyreekstremister på plass i byen under markeringen.

Demonstrasjon Dresden

Politiet var tungt til stede for å forsøke å hindre sammenstøt.

Foto: Matthias Rietschel / Scanpix/AP

Vil beskytte byen

Høyreekstremistene har skapt raseri ved blant annet å sammenligne bombingen av Dresden med Holocaust. De har varslet en "sørgemarsj" gjennom byen, og politiet er tungt til stede.

Det er også motkreftene. Ordfører Helma Orosz er blant dem.

- Jeg håper at flere tusen ville være med å danne en symbolsk kjede av mennesker rundt sentrum av den gjenreiste byen. Slik kan vi beskytte den mot nynazistene, sier hun.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt