NRK Meny
Normal

Nå er London klar for bryllup

London yrer av liv i timene før det store bryllupet mellom prins William og Kate Middleton. Alt er klart for eventyrbryllupet som så mange har ventet på.

Det vrimler av politifolk, presse og tilskuere i Londons gater dagen, kvelden og natten før bryllupsdagen. Nå venter alle på de prominente gjestene, og selvsagt hovedpersonene selv.

SE GRAFIKK: Slik blir prinsebryllupet

Tusenvis av mennesker har til enhver tid vært på plass foran Westminster Abbey, og flere hundre campere har rigget seg til med telt og sovepose for å få et glimt av brudeparet.

Da NRK ruslet rundt i sentrum torsdag, var det nesten umulig å komme seg forbi kirkeplassen på grunn av de ivrige royalistene som hadde slått seg ned.

Kate Middleton og prins William

Dette bildet av paret ble publisert av slottet i dag.

Foto: Mario Testino

Kaos i hele byen

På Trafalgar Square ble det torsdag arbeidet med å sette opp to gigantiske storskjermer. Også uteplasser og restauranter skal sende bryllupet direkte på storskjermer rundt om i London.

Ved inngangen til hotellet der Kate og hennes familie skal sove natt til fredag var det fullt av presse allerede torsdag formiddag. TV-crew fra hele verden er å se i byen, og ved den vestlige inngangen til Westminster Abbey har media bygd store stillas for å få full oversikt.

Bryllupsforberedelser i London

5000 politifolk skal patruljere i gatene fredag.

Foto: Kristin Granbo
Kate Middleton, Carole Middleton og prins Harry

Kate Middleton, Carole Middleton og prins Harry er på en siste visitt i Westminster Abbey før bryllupet.

Foto: TOBY MELVILLE / Reuters

Flere tusen politifolk er for lengst på plass rundt om i byen, og jernsperringer er satt opp ved de fleste strekningene langs prosesjonsruta og i de omkringliggende gatene.

Ladet opp på motorsykkel

Onsdag kveld var paret på plass i Westminster Abbey for en siste generalprøve. Men også torsdag var Kate Middleton, moren Carole og prins Harry på en snarvisitt i kirken.

Paret tilbringer mesteparten av tiden før bryllupet sammen med familien, men bilder av prins William på motorsykkel og i parken med kameratene har også gått sin seiersgang dagen før dagen.

Siste natten før bryllupet skal Kate tilbringe på Goring Hotel i London, blant annet sammen med sin mor Carole og søster og forlover Pippa.

Prins William skal spise middag med bror og forlover prins Harry, prins Charles og hans kone Camilla.

LES: Ikke alle hyller prinsebryllupet

LES: Britene trekker tilbake bryllups-invitasjon

Hyller Diana

Torsdag ble også det detaljerte bryllupsprogrammet offentliggjort. Her ble det kjent at at den første salmen som skal spilles vil være en spesiell hyllest til prins Williams mor, prinsesse Diana.

Salmen med tittelen «Guide me, O thou great redeemer» ble spilt i begravelsen til prins Williams mor, og vil også fylle kirken i hans eget bryllup.

Paret kom også med en personlig hilsen dagen før dagen, der de takket for engasjementet som er vist dem de siste dagene.

– Den hengivenhet som er vist til oss av så mange mennesker har rørt oss begge dypt. Vi er begge så glade for at dere vil være med å feire det som forhåpentligvis blir den lykkeligste dagen i våre liv, skriver paret.

Se video fra camperne utenfor Westminster Abbey torsdag:

Video 396f4b3f-3e78-4266-ab33-f2f750f3cddd.jpg

NETT-TV: Tusenvis camper utenfor Westminster Abbey

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt