NRK Meny
Normal

- Sju menn deltok i kidnappingsforsøk på nordmann i Thailand

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Politiet i Thailand mistenker sju menn for å stå bak kidnappingsforsøket på en norsk eiendomsmillionær i Pattaya i Thailand.

Kidnappingsforsøket skjedde natt til 1. juledag, da fem menn, som utga seg for å være politi, forsøkte å ta en nordmann til fange.

De falske politimennene skal ha stoppet en drosje, en såkalt baht-buss, dratt med nordmannen ut og forsøkt å tvinge ham inn i bilen deres. Mannen gjorde motstand og ropte om hjelp, og mennene måtte gi opp.

Skulle på 50.000 baht

De fem mennene, som ble arrestert av thailandsk politi for kidnappingsforsøket, har i politiavhør innrømmet at de ble betalt annen thailandsk mann for å utføre kidnappingen, skriver Pattaya Daily News.

Politiet har utstedt en arretorde på mannen som skal ha bestilt kidnappingen. De vil nå konsentrerere den videre etterforskningen om denne mannen.

De fem andre mennene har innrømmet at de prøvde å kidnappe mannen, og at de ville kreve løsepenger for ham.

De skulle få 50.000 baht som betaling for jobben. Det tilsvarer i underkant av 10.000 kroner. De fem mennene hadde allerede mottatt et forskudd på 5.000 baht.

Ifølge Pattaya Daily News skal mannen som bestilte kidnappingen ha arrangert et møte med kidnapperne 20. desember for å kartlegge forholdene i Pattaya.

Fortsatt på rømmen

Da de fem mennene ga opp, forsvant de fra stedet i en bil, men politiet ble varslet og satte opp sperringer.

De fem mennene skal ha kjørt rett gjennom sperringen, men måtte gi opp flukten da de kolliderte med en buss.

De forsøkte å stikke av til fots, men ble innhentet av politiet.

Politiet opplyser at sju personer skal være involvert i kidnappingsforsøket. To satt i i drosjen, og fire personer satt i bilen som nordmannen skulle tvinges inn i. En av mennene i drosjen skal ha klart å stikke av.

Mannen som betalte for jobben satt i en annen bil og fulgte med, skriver Pattaya Daily News.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt