NRK Meny
Normal

Minst ni døde på Filippinene

Minst ni personer har mistet livet av tyfonen Koppus herjinger på Filippinene. Myndighetene frykter dødstallene vil stige.

Tyfonen Koppu

Over 180.000 mennesker er evakuerte på Filippinene etter at tyfonen Koppu slo innover det værutsatte landet.

Foto: TED ALJIBE / Afp

Tyfonen Koppu traff den nordlige delen av Filippinene, og landets største øy Luzon, søndag.

Ifølge myndighetene døde én person etter å ha bli truffet av et veltende tre, mens en annen døde etter å ha blitt truffet av en betongvegg som raste sammen. Syv personer skal være bekreftet omkommet, mens to er savnet, etter at en passasjerbåt kantret som følge av uværet, skriver nyhetsbyrådet AP.

Over 65.000 mennesker er evakuerte fra lavtliggende og rasutsatte områder, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

PHILIPPINES-WEATHER-TYPHOON

Tyfonen Koppu har oversvømt store områder på Filippinene.

Foto: TED ALJIBE / Afp

Mangler strøm

Myndighetene frykter at dødstallene vil stige. De har ennå ikke oversikt, for mange byer og landsbyer er isolerte som følge av ufremkommelige veier.

Bygninger er ødelagte. Trær og kraftledninger har veltet. Flomvannet fyller store områder. Strømmen har fra mange steder forsvunnet.

– Rundt 60-70 prosent av byen vår er oversvømt. Noen steder er vannstanden tre meter over bakken. Omlag 20.000 innbyggere, som er isolerte, trenger mat og vann, sier Henry Velarde, varaordfører i byen Jaen like nord for hovedstaden Manila.

Stormen har minket

– Vi hadde ikke ventet dette. Vi bor syv kilometer fra elven, men ble fortsatt oversvømt. Flomvannet sto plutselig rundt oss, så vi måtte evakuere opp i høyden, sier Reynato Simbulan, en av dem som flyktet fra byen Santa Rosa, like sør for Manila.

Stormen ble mandag morgen nedgradert til nivå 1, etter å ha vært oppe på nivå fire dagen før. Den har flyttet seg nordover.

I snitt treffer rundt 20 tyfoner Filippinene hvert år.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt