Hopp til innhold

Minst fem personer omkom i togulykke i USA

WASHINGTON D.C (NRK): Et passasjertog mellom New York og Washington har sporet av i nærheten av Philadelphia i USA. Minst fem personer omkom og over 50 er skadd, ifølge TV-stasjonen NBC.

Togulykke ved Philadelphia i USA

Toget var på vei fra New York til hovedstaden Washington da det sporet av og veltet i nærheten av Philadelphia.

Foto: Matt Slocum / Ap

– Det er fullstendig katastrofalt. Jeg har aldri sett noe lignende i mitt liv, sier borgermester i Philadelphia Michael Nutter til NBC News.

Fem personer er så langt bekreftet døde etter at et passasjertog sporet av ved Philadelphia.

Ordføreren varsler at oversikten over skadde og omkomne bare er foreløpig, noe som kan tyde på at dødstallet kan komme til å stige.

53 personer er innlagt på sykehus, og for seks av dem er tilstanden kritisk, ifølge myndighetene. Mange har brudd-skader og flere skal være bevisstløse.

Sykehusene i området melder at de til sammen har behandlet over 100 passasjerer fra togvraket. 150 av de 238 om bord skal ha kommet seg ut ved egen hjelp.

Opptil ti vogner har veltet, melder flere amerikanske medier. Et stort antall redningsmannskaper deltar i arbeidet på stedet.

Redningsmannskap med lommelykter måtte gå fra vogn til vogn for å berge passasjerer. Flere av dem var fastklemt og måtte skjæres løs fra de ødelagte togvognene, skriver NTB.

Laster Twitter-innhold

– Veltet plutselig

Lokomotivet var midt i en sving da det begynte å riste, ifølge vitner på stedet.

– Vi kjørte fint og rolig. Plutselig var vi sidelengs, forteller passasjer Don Kelleher til NBC News.

NBC-reporter Janelle Richards var passasjer på toget og forteller at hun hørte en brak og så flere personer som ble slengt ut av setene.

– Det var mye risting og det var mye røyk, før alt stanset opp og folk forsøkte å komme seg ut av vognene, sier Richards til NBC.

Den tidligere kongressmannen Patrick J. Murphy var også på toget og la ut et bilde av brannmenn som forsøker å hjelpe folk ut av vognene.

Laster Twitter-innhold

Ingen tegn på terror

Det føderale politiet FBI opplyser at det ikke er noe som tyder på at togavsporingen skjedde som følge av terrorhandling, melder BBC.

Togstrekningen der ulykken skjedde er USAs mest trafikkerte. Det er svært ofte stappfullt på togene mellom Washington DC og New York.

Materiellet og skinnegangen er likevel eldre enn det som er vanlig i Europa. Så sent som i forrige uke foreslo kongressen og kutte i finansieringen av Amtrak, togselskapet som får statsstøtte.

SISTE NYTT

Siste nytt