NRK Meny
Normal

Minst 30 drept i Libanon

Israelske krigsfly bombet i dag hovedveien mellom Libanon og Syria for tredje gang, opplyser libanesisk politi.

En mann ser på ødeleggelsene etter angrep på en forstad til Beirut.
Foto: SHARIF KARIM / Scanpix/Reuters

Hovedveien er blitt brukt av tusenvis av mennesker som forsøker å flykte fra Libanon, og mange ble tvunget til å snu og reise tilbake etter angrepet.

Et kjøretøy begynte å brenne etter å ha blitt truffet i angrepet, men det er uvisst hvordan det gikk med sjåføren, forteller en fotograf for nyhetsbyrået AFP.

Israelske fly har gjentatte ganger bombet veien siden militæroffensiven mot Libanon ble satt i gang forrige uke, men fram til nå har det vært mulig å styre trafikken utenom de ødelagte delene av veien.

Israel begrunner angrepene på veier og bruer med at de vil forhindre at Hizbollah forflytter seg.

 

Et av ofrene for israels bombing av Libanon
Foto: Hassan Ammar / Scanpix/AFP

Drepte barn i ruinene

Minst ti sivile libanesere ble drept i nye israelske angrep i natt, ifølge libanesisk politi.

I grenselandsbyen Aitaroun ble hjemmet til to ektepar med til sammen ni barn bombet natt til tirsdag. Likene av seks sivile, tre av dem barn, ble gravd ut av ruinene.

I kystbyen Tyr ble en kvinne, hennes to døtre og en srilankisk hushjelp drept under et israelsk flyangrep tidligere på natta. De drepte ble funnet i ruinene av villaen sin i et boligstrøk utenfor Tyr.

Etter angrepet på Tyr
Foto: HASSAN AMMAR / Scanpix/AFP

Israelske kampfly bombarderte også en libanesisk militærleir utenfor Beirut natt til i dag. Ti libanesiske soldater ble drept og 30 såret i angrepet, ifølge libanesiske militære kilder. 

Store tap av sivile

Over 210 mennesker, så godt som alle sivile, har blitt drept i Libanon siden de israelske angrepene på landet begynte sist torsdag. I samme periode er tolv sivile israelere drept av raketter fra Hizbollah-geriljaen i Israel.

(NRK-NTB-AFP-Reuters)

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt