Minst 21 drept i eksplosjon på kjøpesenter

Mange liv gikk tapt da en eksplosjon rystet et kjøpesenter i den nigerianske hovedstaden Abuja. Minst 17 skal være skadd. Det er uklart hvem som står bak angrepet.

Eksplosjon Abuja

Det brenner kraftig i biler som sto parkert utenfor kjøpesenteret. Bygget skal også stå i brann.

Foto: Ap

– Minst 21 mennesker er drept, sa politiets talsmann Frank Mba da han møtte pressen utenfor senteret som ligger sentralt i byen.

Ifølge nigerianske myndgheter skal det ha vært en bombe som eksploderte i et av byens bedre kjøpesenter midt i den travle ettermiddagshandelen. Mba sa at minst en person er arrestert etter angrepet.

Overfylte sykehus

– Jeg hørte et stort smell, vinduene i flere butikker ble knust. Vi løp ut. Det gjorde mange andre også, noen av dem var blodige, sa Gimbya Jafaru som var på kjøpesenteret denne ettermiddagen.

Et annet vitne sier at flere biler ble satt fyr på da redningsmannskap ankom stedet. Vitner forteller at eksplosjonen gikk av i en bil som kjørte inn i senteret.

Stedets sykehus ble så fulle at sårede ble overført til andre sykehus.Noen av de skadde skal også ha fått behandling utenfor sykehusbygningene.

Mange drept etter eksplosjon i kjøpesenter i Nigeria

Se video fra slukningsarbeidet.

Sjekket for flere bomber

Ifølge det nasjonale redningsetaten i landet skjedde eksplosjonen i et område der også regjeringskvartalet i landet ligger.

Ifølge avisen Vanguard måtte politiet sjekke bygget for bomber, før redningsarbeidet kan komme ordentlig i gang.

Samtidig ble det meldt at en veibombe eksploderte i Adamawa, nordøst i landet. Ingen ble skadd i dette angrepet, opplyste lokalt politi.

I det siste har det vært mange angrep på Nigeria. Det er trolig Boko Haram som står bak de fleste av dem. Islamistene ønsker en egen islamsk stat nord i landet.

I mai døde minst 15 personer da en bilbombe eksploderte i Abuja. En måned tidligere ble 75 drept i et angrep på en busstasjon.

Eksplosjon Nigeria, Abuja

Redningsarbeidere bærer en av de drepte vekk fra området.

Foto: Olamikan Gbemiga / Ap

SISTE NYTT

Siste nytt