Minst 20 døde i uvær i Japan

Minst 20 mennesker omkom da tyfonen «Talas» traff Japan søndag, opplyser statlig fjernsyn.

Brannmannskaper gjennomsøker sammenraste bygninger etter den tropiske stormen "Talas"

Brannmannskaper gjennomsøker sammenraste bygninger etter et jordskred som følge av den tropiske stormen 'Talas' i Tanabe vest i Japan.

Foto: KYODO / Reuters

Oversvømmet boligområde i Kiho sentralt i Japan etter tyfonen "Talas"

Oversvømmet boligområde i Kiho sentralt i Japan etter tyfonen 'Talas'.

Foto: Kyodo News / Ap

I tillegg er minst 50 personer savnet og nærmere 100 skadd etter at tyfonen Talas traff Japan lørdag, melder TV-kanalen NHK.

Områdene Wakayama og Nara er hardt rammet. I Wakayama er minst ti personer bekreftet omkommet og 32 har status som savnet, men myndighetene tror dødstallet vil stige.

I Nara er to mennesker døde og flere savnet etter flere leirras. Mange hus ble feid av gårde av vannmassene.

Vekker tsunami-minner

Tyfonen Talas slo lørdag inn over de to hovedøyene Shikoku og og Honshu med vinder oppe i 108 kilometer i timen.

Et av ofrene druknet da flomvannet fosset inn i bilen hans. En 89 år gammel kvinne ble også funnet død like ved hjemstedet sitt i Mie-området. Kvinnens hus hadde blitt røsket bort av en elv som gikk over sine bredder.

Gatene ble oversvømt av så store vannmasser at synet vekket mørke minner fra jordskjelvet og tsunamikatastrofen som rammet Japan den 11.mars i år.

To tredeler av den 39 meter lange jernbroen som går over Nachi-elven i Nachikatsuura kollapset og ble vasket vekk av flomvannet.

Ifølge nyhetsbyrået Kyodo News har minst 460.000 mennesker i de vestlige og sentrale delene av Japan fått ordre om å evakuere som følge av uværet.

Japan har bare vært rammet av noen få tyfoner de siste 20 årene, der tallet på savnede og døde til sammen har vært på rundt 50 personer, ifølge Kyodo.

SISTE NYTT

Siste nytt