Minst 19 døde etter eksplosjoner i Irak

Ifølge irakiske myndigheter har minst 16 mennesker omkommet etter at det gikk av bomber på tre forskjellige steder i Bagdad sentrum onsdag.

Det skal ha vært til sammen fire eksplosjoner i Bagdad i morgentimene onsdag, horav to var bilbomber utenfor Iraks utenriksdepartement. Nyhetsbyrået AFP melder om minst syv drepte og mer enn 20 skadde som følge av disse to eksplosjonene, og siterer irakisk politi.

I tillegg til utenriksdepartementet skal det også ha vært eksplosjon utenfor en restaurant, hvor en selvmordsbomber sprengte seg selv. Der skal minst fem personer ha omkommet og 12 være skadet.

Også et marked for bildeler ble angrepet i morgenrushet. En bilbombe gikk av i Khilani-plassen og drepte fire. Åte mennesker ble skadet.

Ifølge AFP omkom til sammen 19 mennesker som følge av de fire eksplosjonene. Minst 35 skal være skadet.

Bombene har gått av nær den tungt overvåkede grønne sonen i Bagdad hvor statsministeren bor. Sonen er også hjem for flere vestlige ambassader.

Over 1000 drept i januar

I løpet av januar har over 1000 mennesker drept i ulike angrep i Irak. De fleste av de drepte var sivile, viser tall samlet av helseministeriet, innenriksministeriet og forsvarsministeriet.

Sunnimuslimske opprørere, noen av dem med bånd til Al Qaida, har trappet opp angrepene mot myndighetene og sjiamuslimske mål. Samtidig har også sunnimuslimer blitt utsatt for hevnangrep fra væpnede sjiamuslimer.

Landets sunnimuslimske minoritet føler seg marginalisert i dagens Irak.

Laster kart, vennligst vent...
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt