NRK Meny
Normal

Minst 16 drept i Bagdad

Minst 16 personer er drept og minst 14 er såret i angrep i Iraks hovedstad Bagdad, melder nyhetsbyrået AFP.

Ni av de drepte jobber for den irakiske sikkerhetstjenesten, opplyser innenriksdepartementet.

Angrepet skjedde i det sunnimsulimske Al-Adhamiya-distriktet i Bagdad, melder AFP.

Angrepet skjedde ved at tre soldater først ble skutt og siden påtent. Deretter gikk tre bomber av i rekkefølge langs veien der flere soldater var på vei til åstedet.

Ifølge myndighetene skjedde alt i løpet av 15 minutter.

Biden: Vedder på at det ikke blir mer vold

Angrepet kommer samme dag som amerikanske NBC Today sendte et intervju med USAs visepredisent Joe Biden, der han uttaler at han vil vedde «alt» på at det ikke kommer til å bli en eksplosjon av sekterisk vold når amerikanske soldater neste måned begynner å trekke seg ut fra Irak.

Joe Biden

USAs visepresident Joe Biden på besøk i Bagdad tidligere i juli.

Foto: THAIER AL-SUDANI / Reuters

– Jeg er villig til å vedde på at det ikke kommer til å bli noen slik eksplosjon, sa Biden.

– Vi kommer fremdeles til å ha 50.000 soldater i Irak, som enten vil lede an i kamper eller støtte de irakiske soldatene, sa Biden til NBC.

Obama holder løftet om tilbaketrekking

Obama-regjeringen er i full gang med å holde valgkampløftet om å trekke ut alle amerikanske kampsoldater fra Irak innen slutten av august i år. Innen utgangen av neste år må alle amerikanske soldater være ute fra Irak, etter en avtale med den irakiske regjeringen.

Biden har mange ganger bedt de forskjellige irakiske fraksjonene om å samle seg og danne regjering etter de mange måneder lange forhandlingene.

Men denne uken er det politiske Irak i større krise enn på lenge. Nasjonalforsamlingen har på ubestemt tid utsatt sin andre sammenkomst siden valget i mars, og dermed er de sammenlåste regjeringsforhandlingene enda lenger unna en løsning.

Flere angrep i nord i dag

Tidligere i dag ble fire irakiske soldater og to sivilister drept, mens minst 34 ble såret, i bombeangrep nord og sentralt i landet.

Irak har vært mer stabilt enn på lenge de siste månedene, skriver AFP, men det er frykt for at ekstremister skal bruke den usikre politiske situasjonen til å trappe opp volden og spre usikkerhet i folket.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt