Minst 117 døde i brann i Bangladesh

Minst 117 mennesker mistet livet og over 150 mennesker ble skadet i en brann i hovedstaden i Bangladesh.

Video Dødsbrann i Bangladesh

I Bangladesh er over 100 mennesker omkommet i en brann i hovedstaden Dhaka. 150 mennesker er skadet, mange så sterkt at det er fare for at dødstallet kommer til å stige.

I tillegg er minst 150 mennesker sendt til sykehus med til dels alvorlige brannskader etter brannen i Kayettuli-området.

Brannen startet i en strømstasjon i en bydel i den gamle delen av Dhaka. Deretter spredte brannen seg til flere hus i nærheten.

Storbrann i Dhaka, Bangladesh

Sørgende ved brannstedet i Dhaka.

Foto: ANDREW BIRAJ / Reuters

Minst sju bygninger kom i brann, og flere hundre mennesker var sperret inne i husene i et av Dhakas tettest befolkede områder.

Brannen, som ifølge AFP ble slukket etter klokken 23 torsdag kveld, raste i tre timer, og ødela en rekke flere etasjer høye bolighus. Etter slukkingen fortsatte arbeidet med å finne og hente ut døde fra ruinene.

117 døde hentet ut fra ruinene

Dhaka er en av verdens tettest befolkede byer. Husene står tett og gatene er smale. Det gjorde det vanskelig for brannslukkere og redningsarbeidere å komme til.

Noen av butikkene i de nederste etasjene selger kjemiske substanser som raskt tok fyr da brannen startet, og i tillegg begynte det å brenne i et bakeri der det var lagret flere gassflasker. Varmeutviklingen fra kjemikaliene og gassen gjorde slukningsarbeidet vanskelig.

Storbrann i Dhaka, Bangladesh

En av de skadde i brannen blir fraktet til sykehuset i hovedstaden av Bangladesh.

Foto: Pavel Rahman / Ap

Brannmannskapene har gjennomsøkt ruinene og venter ikke lenger å finne overlevende.

Ifølge brannsjefen var det en feil i det elektriske anlegget som strømstasjonen til å eksplodere. Brannen spredte seg så raskt at brannvesenet ikke rakk frem i tide for å avverge katastrofen.

En brud spart fra infernoet

Politisjefen forteller at det var forberedelser til et bryllup oppe på et av hustakene i bydelen, og han tror det er derfor antallet døde er så høyt. Dette blir bekreftet av et vitne, som sier til AFP at han så bryllupsfølget oppe på et tak.

Ifølge vitnet ble bruden spart fra flammene fordi hun var på en skjønnhetssalong da brannen begynte.

Men mange hundre mennesker hadde mindre flaks enn bruden, og ble fanget inne blant de brennende bygningene. Sykehusene er fylt av skadde mennesker, og mange behandles ute i gangene. Bare de aller hardest skadde slipper inn i operasjonsrommene.

Storbrann i Dhaka, Bangladesh

Døde fra brannen ligger under teppet i en av gatene i Dhaka.

Foto: ANDREW BIRAJ / Reuters

– Dette er en enorm katastrofe. Vi har kalt inn alle leger slik at de skadde kan behandles, sier helseminister Ruhal Haque til AFP.

Statsministeren kondolerer

Innenriksdepartementet har allerede satt ned en tremannskomité som i løpet av sju dager skal finne ut hvordan en slik tragedie kan skje, skriver BDNews.

Statsminister Sheikh Hasina har sendt sine kondolanser til ofrenes familier, og hun har beordret alle statseide sykehus om å gjøre alt de kan for de skadde.

Andre tragedie denne uken

Dette er den andre katastrofen på få dager i den fattige byen. Tirsdag kollapset en femetasjes bygning, og falt over flere små hus i nærheten.

Etter at redningsarbeiderne hadde gravd ut 25 omkomne fra ruinene, ble arbeidet lagt ned. Seks barn og ni kvinner var blant de omkomne i bygningskollapsen. I tillegg ble minst 25 mennesker skadet.

Myndighetene skylder på dårlig konstruksjonsarbeid, og hevder at huset som kollapset - som eies av tidligere toppolitiker - hadde ulovlig påbygd flere etasjer.

Bygning kollapset i Dhaka, Bangladesh

På tirsdag kollapset en femetasjes bygning i Dhaka. Minst 25 mennesker mistet livet.

Foto: MUNIR UZ ZAMAN / Afp

Frykter jordskjelv

Kollapsede bygninger er vanlig i Dhaka, der bygningsregulativer sjelden blir fulgt. I en av de verste hendelsene med kollapsede bygninger mistet 70 mennesker livet da en tekstilfabrikk kollapset utenfor Dhaka i 2005 .

Eksperter tror at over halvparten av bygningene i Dhaka vil ramle sammen dersom det skulle komme et kraftig jordskjelv.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt