Mexicanske myndigheter: – De savnede studentene ble brent opp

Mexicanske myndigheter sier at stadige flere beviser tyder på at de 43 savnede studentene i landet ble påtent og brent opp ved en søppelfylling.

Levninger etter savnede studenter i Mexico

Politiet viste fram noen av funnene på stedet der de antar at 43 studenter er brent opp.

Foto: CARLOS JASSO / Reuters

I helgen bekreftet flere kilder som er tett på etterforskningen at én av studentene er identifisert blant de forkullede levningene. Søndag uttalte myndighetene at stadig flere bevis tyder på at alle 43 har lidd samme skjebne, skriver Reuters.

Flere gjengmedlemmer har allerede innrømmet å ha drept og satt fyr på studentene i delstaten Guerrero tidligere i høst, i samarbeid med korrupte politifolk.

– Levninger og DNA-tester på stedet samsvarer med bevisene i etterforskningen. Vi vil fortsette med våre undersøkelser helt til alle ansvarlige er arrestert, sier Mexicos riksadvokat Jesús Murillo.

Den første studenten som ble identifisert, var 19 år gamle Alexander Mora. Moras familie sørget denne helgen over Mora, som kom fra den lille landsbyen El Pericon.

I landsbyen han husker man 19-åringen som en lystig unggutt som drømte om å bli lærer for å hjelpe faren, en enkemann, skriver nyhetsbyrået AFP.

– Han bestemte seg for å gå på skolen, fordi drømmen hans var å bli lærer. Men livet ble tatt fra ham, sier faren, Ezequiel, til AFP.

I landsbyen har flere reagert på at ingen fra delstatsmyndighetene har kommet for å vise sin respekt, til tross for at saken med de savnede studentene har fått mye oppmerksomhet i Mexico.

Mexicanske myndigheter har brukt mye ressurser, også her i Norge, på å forsikre omverdenen om at saken med de savnede studentene blir tatt på alvor.

Foreløpig er levningene etter det som skal være 17 studenter sendt til Østerrike for identifisering. Totalt 43 studenter forsvant fra byen Iguala i september, angivelig etter at byens borgermester og hans kone skal ha beordret politimenn om å overlevere studentene til medlemmer av narkokartellet Guerreros Unidos.

Jose Luis Abarca og Maria de los Angeles Pineda

Den tidligere ordføreren i Iguala, Jose Luis Abarca og hans kone Maria de los Angeles Pineda er pågrepet og siktet for å stå bak forsvinningen.

Foto: Alejandrino Gonzalez / Ap

SISTE NYTT

Siste nytt