Hopp til innhold

Merkel hetset av høyreekstreme da hun besøkte flyktningmottak

– Forræder, forræder, ropte et hundretalls høyreekstreme da forbundskansler Angela Merkel i dag besøkte byen Heidenau i det østlige Tyskland. Dette er en av flere tyske byer der høyreekstreme har angrepet asylmottak den siste tiden.

Angrep på asylhjem

Høyreekstreme har de siste ukene angrepet asylmottak i en rekke tyske byer.

Foto: Reuters

Forbundskansleren var i Heidenau for å markere åpningen av et nytt asylmottak, da rundt 150 høyreekstreme ropte skjellord til henne ved ankomsten:

– Forræder, forræder. Vi er mobben, ropte demonstrantene.

Angela Merkel svarte på tiltalen da hun holdt sin tale til de fremmøtte under arrangementet:

– Ingen toleranse

– Vi har ingen toleranse overfor dem som krenker andre menneskers verdighet. Enhver som er politisk forfulgt eller må flykte fra borgerkrig har rett til en korrekt behandling, der deres søknad om asyl blir behandlet, noe som kan gi anerkjennelse som borgerkrigsflyktning, sa forbundskansleren, og fortsatte:

Merkel i Heidenau

Angela Merkel oppfordrer alle til felles innsats for å løse flyktningkrisa i Europa.

Foto: Reuters

– Det flyktningene har opplevd her er skammelig og avstøtende, og vi vil gjøre alle anstrengelser for å gjøre klart at Tyskland hjelper der vi bør hjelpe. Det må vi nå omsette i praksis.

Oppfordrer til innsats.

Den tyske forbundskansleren oppfordret alle til innsats for å løse flyktningkrisa:

– Vi kan ikke jobbe slik vi gjør i en normalsituasjon, og derfor må alle instanser: stat, delstat og kommune samarbeide for å takle denne flyktningkrisa. Vi har enorme utfordringer, som vi kun vil være i stand til å løse hvis viljen er stede og hvis vi sammen går nye veier.

– En viktig oppgave har de frivillige hjelpeorganisasjonene. Vi er stolt over å ha slike ressurser å sette enn, og mye avhenger av dem for at vi kan løse de store oppgavene vi står foran, sa forbundskansler Angela Merkel.

Buing mot Angela merkel

Høyreekstreme ropte skjellsord til Angela Merkel da hun kom til Heidenau i dag.

SISTE NYTT

Siste nytt