NRK Meny
Normal

Mer regn i vente for britene

Storbritannia er rammet av et kraftig uvær. I går døde en politimann da broen han sto på ble skylt vekk av vannmassene. Nå stålsetter britene seg på en ny runde med mye nedbør.

I følge bbc.co.uk ventes det mellom 15 og 40 millimeter med regn i Cumbria nord i England. Storbritannias statsminister Gordon Brown besøker nå Cumbria for å se hvordan redningsarbeidet går.

Det var den 44 år gamle politimannen Bill Barker som døde i går da broen han sto på kollapset. Barker dirigerte bilistene vekk fra broen i Workington da ulykken inntraff.

Barkers omtales som en helt i britiske medier. Han og en kollega forhindret flere biler å kjøre ut på broen like før den kollapset.

Video nsps_upload_2009_11_20_21_7_5_922.jpg

Tusenårsflom i Storbritannia - bilder fra fredagens Dagsrevy.

Hyllet av dronningen

Dronning Elisabeth beskriver hans innsats som heroisk og at hun er dypt bekymret over skadene flommen har påført landet, skriver telegraph.co.uk .

Like ved Workington ligger Cockermouth - der nådde vannstanden 2,5 meter. Båter og helikoptre ble satt inn i arbeidet med å evakuere mer enn 200 mennesker etter fredagens enorme regnskyll.

Regneskyllet som utløste flommen i Cumbria er det største på en dag. I følge telegraph.co.uk ble det målt 314,4 millimeter regn i løpet av 24 timer. Den forrige rekorden er fra Dorset i 1955. Da falt det 279 millimeter.

I løpet av helgen er det varslet 40 millimeter regn og sterk vind. Vannstanden har gått gradvis nedover, men nå frykter metrologene at den vil stige igjen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt