Økt popularitet etter rykter om utroskap

I november var han Frankrikes mest upopulære president i moderne tid. Nå øker oppslutningen om François Hollande etter rykter om en affære med en skuespiller.

Francois Hollande og Julie Gayet

På nominasjonsmøtet til sosialistpartiet i oktober 2011, var Julie Gayet blant publikum.

Foto: Thibault Camus / Ap

Julie Gayet

Julie Gayet

Foto: FRANCOIS GUILLOT / Afp

Det viser en meningsmåling gjort av byrået LHL og som er gjengitt i Le Nouvel Observateur. Målingen er gjort dagen før en pressekonferanse der temaet var økonomi, men der presidenten ikke slapp unna spørsmål om privatlivet.

Hollande innrømmet at han gjennomgår tøffe tider, men ville ellers ikke kommentere detaljer om sitt privatliv. Samtidig sa presidenten at han vil gjøre det klart hvem som er landets førstedame før han reiser på statsbesøk til USA den 11. februar.

Det franske magasinet Closer publiserte i fredag i forrige uke påstander om at
Hollande har hatt en affære med skuespiller Julie Gayet.

Ingen stor oppslutning

Hollande er samboer med journalisten Valerie Trierweiler. De to har vært sammen siden 2007. Da hadde han nettopp gått fra samboeren gjennom mer enn 30 år, politikeren Ségolène Royal.

President Francois Hollande

Tirsdag innkalte François Hollande til pressekonferanse for å snakke om den franske økonomien. Der fikk han også flere spørsmål om privatlivet sitt.

Foto: Christophe Ena / Ap

Presidenten har rast mot det han kaller en invasjon av hans privatliv, og majoriteten av det franske folket er tydeligvis enige.

Men det er ingen massiv støtte å hente for den franske statslederen. De fire siste månedene er det under 30 prosent av de franske befolkningen som har hatt et positivt inntrykk av den franske presidenten. I november i fjor ble det nådd et bunnivå der 15 prosent avga dette svaret, den siste målingen viser at 26 prosent nå har et positivt inntrykk av Hollande.

Mange franskmenn mener presidentens eskapader faller innenfor den private sfære. Hele 77 prosent svarer at de føler det slik.

Får ikke sitte i jury

Ryktene om det tette forholdet til presidenten ser også ut til å ha gitt konsekvenser for Julie Gayet.

Den franske satiriske avisen Le Canard Enchaîné skriver at hun skal ha vært nominert til å sitte i juryen for det prestisjetunge Villas Medicis. En ærverdig villa i Roma der franskspråklige forskere og kunstnere får bo i seks til 18 måneder. Nå er kandidaturet til denne oppgaven trukket tilbake.

Kulturminister Aurélie Filippetti bekrefter overfor Le Monde at Gayet hadde vært kvalifisert for oppgaven.

– Men sett i lys av dagens situasjon vil jeg ikke vurdere henne som en kandidat, sier hun til den franske avisen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt