Medier: Paul Ryan tar ikke gjenvalg

Paul Ryan tar ikke gjenvalg. Det bekrefter i dag en talsmann for den republikanske lederen for Representantenes hus.

Paul Ryan

Paul Ryan skal ha ønsket å trekke seg tilbake fra politikken etter mellomvalget i november 2018, melder flere medier i dag.

Foto: WIN MCNAMEE / AFP

Nettstedet Axios, nyhetsbyrået AP og TV-kanalen CNN var de første som meldte onsdag at Paul Ryan ikke vil stille til gjenvalg i november.

Nyhetsbyrået Reuters viste også til at det i lang tid har versert rykter om at Paul Ryan ønsket å trekke seg tilbake fra politikken etter mellomvalget i november 2018.

I ettermiddag bekrefter Paul Ryans talsmann Brendan Buck at Ryan vil pensjonere seg i januar 2019.

– Paul Ryan fortalte i dag sine kolleger at dette blir hans siste år i Representantenes hus. Han vil forbli i vervet ut tiden for så å pensjonere seg i januar, opplyser Brendan Buck i en pressemelding.

Tar avstand fra Trump

Kongressmann Paul Ryan ble i januar 2017 gjenvalgt som leder i Representantenes hus i USA, til tross for at han allerede hadde vært kritisk til da påtroppende president Donald Trump.

Ryan fikk 239 stemmer, mens Demokratenes kandidat Nancy Pelosi fikk 188 under avstemningen 3. januar i fjor.

Donald Trump og Paul Ryan

Kongressmann Paul Ryan har tatt tydelig avstand fra en rekke av Trumps avgjørelser.

Foto: LEAH MILLIS / Reuters

Paul Ryan har den siste tiden vært tydelig på at han er uenig med Donald Trumps avgjørelse om å innføre toll på import av stål og aluminium.

– Jeg er uenig med avgjørelsen hans og frykter utilsiktede konsekvenser, sa Ryan i mars.

Han er en av over hundre republikanere i Representantenes hus som har Donald Trump om å revurdere avgjørelsen om å innføre toll på import av stål og aluminium.

Det er ventet at Paul Ryan får følge av flere titalls republikanere i november som også har signalisert at de ønsker å pensjonere seg, trekke seg tilbake fra politikken eller stille seg tilgjengelig for andre politiske verv.

Laster Twitter-innhold
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt