Mann reddet ut etter 11 dager

Redningsmannskaper har reddet ut en 24 år gammel mann som ble funnet i live i ruinene av et hotell og supermarked, 11 dager etter jordskjelvet rammet Haiti.

24-åring reddet ut av ruinenene i Haiti

Her blir 24-åringen bært ut av ruinene der han ble funnet, og brakt til et feltsykehus.

Foto: Gerald Herbert / Scanpix/AP

Et internasjonalt redningsteam reddet lørdag kveld, norsk tid, ut 24 år gamle Wismond Exantus ut av ruinene av en bygning som huset Hotel Napoli Inn og et supermarked i Port-au-Prince.

Hotel Napoli Inn, Port-au-Prince

24-åringen lå fanget inne i ruinene av Hotel Napoli Inn i Port-au-Prince.

Foto: AFP
Reddet fra ruinene 11 dager etter jordskjelvet

Her blir mannen reddet ut i frihet 11 dager etter jordskjelvet Haiti.

Foto: Gerald Herbert / Scanpix/AP

Mannen beveger armer og bein på egen hånd, men skal ha vært uten tilgang på vann siden jordskjelvet rammet landet 12. januar, melder CNN .

Redningsmannskaper og tilskuere applauderte da mannen ble båret bort fra ruinene

- Det som har skjedd er et helt fantastisk. Det er ikke til å tro at han overlevde i ruinene i 11 dager, sier den franske ambassadøren, Didier le Bret, som var til stede da 24-åringen ble reddet ut.

- Vi måtte grave langt innover i ruinene. Mannen er i forholdsvis god behold, men dehydrert. Dette er et mirakel, forteller et medlem av det franske redningsteamet til kanalen.

Exantus ble fraktet til et fransk sykehus etter at han ble reddet ut av ruinene.

24-åringens bror skal ha fortalt at han har hørt lyder fra bygningsrestene i flere dager, men fikk ikke redningsmannskaper til å starte letingen før lørdag.

Tilgang på mat

- Mannen befinner seg under en stor bit med betong inne i supermarkedet, og han har sannsynligvis hatt tilgang på mat der, sa brannmann Samuel Bernes som var på stedet, til nyhetsbyrået AFP, før mannen ble reddet ut i friluft.

BBC skriver at mannen har fortalt redningsmannskapene at fem andre personer også befinner seg i live inne i ruinene som tidligere huset et hotell og et supermarked.

Redningsmannskapene sa at de ikke hadde registrert noen tegn til liv fra andre i ruinene, men de la til at det kunne fremdeles være overlevende der.

Har avsluttet letingen

Tidligere i dag kunngjorde haitiske myndigheter at de har Redningsarbeidet er over

LES OGSÅ: Fare for nye jordskjelv i Haiti

FN-talsmann, Vincenzo Pugliese, sier til AFP at 63 utenlandske lete- og redningsteam fortsatt er i Haiti 11 dager etter det katastrofale jordskjelvet som målte sju på Richters skala. Så langt far de reddet ut 132 personer fra ruinene.

utenfor hotell Montana

En mann oppdaterer listene over omkomne som er funnet i ruinene av hotell Montana i Port-au-Prince. Et annet hotell som raste sammen under jordskjelvet den 12. januar.

Foto: Francois Mori / Scanpix/AP

120.000 omkomne funnet

Nyhetsbyrået Reuters melder at myndighetene har tatt hånd om rundt 120.000 omkomne. Da tar de ikke med de de pårørende selvs har tatt hånd om.

- Vi er nå i gang med å snakke med begravelsesbyråer og likhus for å få tall på alle de omkomne som er funnet. Det kan være flere titalls tusen flere, sier kultur- og kommunikasjonsminister Marie-laurence Jocelyn Lassegue til Reuters.

De aller fleste omkomne er lagt i massegraver.

Haitiske myndigheter har tidligere sagt at de antar det totale tallet på døde etter jordskjelvet kan være på opp mot 200.000.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt