NRK Meny
Normal

Mange døde i togulykke i Pakistan

Minst 20 personer er omkommet og 65 skadd i en kollisjon mellom to passasjertog i storbyen Karachi i Pakistan.

Togulykke i Karachi

SE VIDEO: Ulykkestoget kjørte inn i et parkert tog på jernbanestasjonen i Karachi.

Ulykken skjedde torsdag morgen på Quaidabad jernbanestasjonen i Landi-distriktet i byen. Sjokkerte passasjerer på perrongene så det ene toget kjøre inn det andre, som sto stille.

– Det var skyer av støv og røyk. Og så hørte vi skrik, forteller Ajab Gul, som var på vei til jobb da han ble vitne til ulykken.

Mange fastklemt

Sykehuset Jinnah opplyser at de har tatt imot minst 65 skadde, og at 20 er bekreftet omkommet. Ifølge myndighetene kan det ha vært opptil 1000 passasjerer på hvert av de to togene fra Faeed Express og Zakria Express.

Mukhtar Shah i Karachi-politiet sier de frykter dødstallene vil stige, siden mange fortsatt sitter fast i togvrakene.

– Vi hører gråt og folk som roper om hjelp, sier Shah til nyhetsbyrået AP.

Redningsmannskapene har tatt i bruk gravemaskiner for å få løs togsettene, og pårørende forsøker fortvilt å finne sine kjære.

Togulykke i Karachi i Pakistan

STORE SKADER: To togsett fra henholdsvis Zakria Express og Fareed Express kolliderte inne på Quaidabad jernbanestasjon i Karachi.

Foto: Shakil Adil / Ap

Togtrafikken fra Karachi til resten av landet er innstilt mens redningsarbeidet pågår.

Myndighetene har allerede varslet at ulykken skal etterforskes. Allerede nå kritiseres sikkerheten og det verserer rykter om at et stoppsignal skal være oversett.

Dårlig sikkerhet

Pakistan har en av verdens verste jernbaneinfrastruktur og har gjennom årene hatt flere store dødsulykker.

Dagens ulykke er den andre i år som involverer selskapet Fareed Express. I februar omkom en familie på åtte da et tog fra selskapet kolliderte med bilen de satt i på en jernbaneovergang.

Det er bare to måneder siden den forrige alvorlige togulykken i landet. I september ble seks mennesker drept og mer enn 100 skadd da to tog kolliderte nær byen Multan.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt