Mafiaboss var løvenes konge

En av Romanias mektigste kriminelle har havnet bak lås og slå. Det samme gjelder hans noe spesielle kjæledyr: Fire løver og to bjørner.

Ion Balints løve voktes av politimann.

Fire løver og to bjørner var politiets fangst da de slo til mot en beryktet gangster i Bucuresti.

Foto: Vadim Ghirda / Ap

Romania The Lion Gangster

Det er stor interesse for «Nutzu pantelåneren» sine uvanlige kjeledyr i Romania.

Foto: Vadim Ghirda / Ap
Ion Balint

Mafiasjefen Ion Balint og 66 av hans nærmeste medsammensvorne ble arrestert forrige uke.

Foto: Antenna 3

Ion Balint, også kjent som «Nutzu pantelåneren», har lenge styrt store deler av den rumenske hovedstaden Bucurestis kriminelle underverden. Og det var litt av en ryddejobb myndighetene måtte gjennom etter at de forrige uke arresterte Balint og 66 av hans nærmeste medsammensvorne.

For bak murene til det strengt bevoktede huset hans fant de fire løver og to bjørner som Balint hadde holdt fanget som sine personlige kjæledyr de siste ti årene.

Skremte fiender med dyrene

Nå går ryktene i Bucuresti om at Ion Balint brukte dyrene til å skremme og torturere fiendene sine, noe politiet ikke vil bekrefte.

– Sier dere at jeg fôrer løvene mine med mennesker? Dere får komme bort, så skal jeg vise dere løver, jeg, sa Balint i det han red vekk fra fengsel på svart hingst i 2010.

Året før ble nemlig Balint dømt til 13 års fengsel for menneskesmugling, vold og hallikvirksomhet. Dommen ble så redusert til seks år, men etter bare ett år var han ute på frifot igjen.

Sendes til Sør-Afrika

Balints naboer har åpenbart ikke noe problem med de uvanlige kjæledyrene.

– Vi kan høre dem hver dag, men bare når de er sultne og hunnen er brunstig. De forstyrrer oss ikke i det hele tatt, sier Gabriela Ionescu til nyhetsbyrået AP. Hun beskriver mafiasjefen Ion Balint som en hyggelig nabo.

Løvene og bjørnene ble raskt bedøvet av dyrevernet, og nå er planen at de skal sendes til Sør-Afrika for å settes ut i det fri.

Men for Ion Balint selv blir det nok lite tid i frihet fremover. Nå står han tiltalt for drap, pengeutpressing, frihetsberøvelse og ulovlig våpenbesittelse. Bare det ulovlige dyreholdet kan sørge for at han får et ekstra år bak lås og slå.

Romania The Lion Gangster

Ryktene går om at Ion Balint brukte dyrene sine til å skremme og torturere fiender.

Foto: Vadim Ghirda / Ap

SISTE NYTT

Siste nytt