NRK Meny
Normal

Uvær i Europa: 46 skadet da lyn slo ned i barnebursdag og på fotballkamp

I alt 46 mennesker, de fleste av dem barn, ble skadet da et voldsomt uvær dro over Frankrike og Tyskland lørdag. Elleve mennesker ble skadet da lynet slo ned i en park i Paris. I Tyskland ble 35 skadet da lynet slo ned på en fotballbane.

Brannbil ved porten til Parc Monceau i Paris

LYNNEDSLAG: Lynet slo ned i et stort tre i Parc Monceau i Paris lørdag, og 11 personer ble skadet. Bildet viser en brannbil ved hovedporten til parken. Tilstanden er livstruende for fire av de skadede.

Foto: Francois Mori / Ap

De fleste av dem som ble skadet av lynet i Parc Monceau i Paris, skal være barn som deltok i en bursdag i parken. Barna er i alderen sju til 14 år, og var i følge med minst en voksen i parken.

Brannsjef Eric Mounlin i Paris

BRANNSKADER: Brannsjef Eric Moulin utenfor Parc Monceau forteller om redningsarbeidet.

Foto: MATTHIEU ALEXANDRE / Afp

– Ti barn og en voksen er skadet, sier Vincent Baldini, ansvarlig for sikkerheten i bydelen åttende arrondissement, til fjernsynskanalen iTélé. Andre kilder oppgir at det er åtte barn og tre voksne blant de skadede.

Livstruende for fire

En talsmann for de lokale myndighetene, Eric Molin, sier at seks av de 11 skadede, har alvorlige skader. Det skal dreie seg om fire barn og to voksne. For fire av disse skal skadene være livstruende.

I tillegg til de seks ble fem personer, av dem fire barn, lettere skadet. Barna skal være i alderen 7 til 14 år, ifølge avisen Le Parisien.

Brannskader

Ikke navngitt brannmann snakker til journbalister om ulykken i Parc Monceau

FØRST PÅ STEDET: En ikke navngitt brannmann var først på stedet. Her snakker til journalister om ulykken i Parc Monceau.

Foto: MATTHIEU ALEXANDRE / Afp

Førstemann på stedet etter lynnedslaget skal ha vært en lokal brannmann på frivakt. Han gikk i gang med livreddende behandling.

Alle de elleve skadede ble brakt til sykehus, etter først å ha blitt behandlet på stedet og i en nærliggende bygning. Flere av barna har store brannskader.

Ifølge avisen deltok barna i et bursdagsselskap i parken da det begynte å regne kraftig. Selskapet søkte ly under et stort tre. Plutselig slo lynet ned.

Parc Monceau i Paris

ENGELSK PARK: Parc Monceau er et populært sted for utflukter, og er preget av mange store trær. Etter ulykken lørdag ble parken sperret av og evakuert for folk.

Foto: MATTHIEU ALEXANDRE / Afp

Det er foreløpig uklart om barna ble truffet av lynet direkte eller av et eller flere fallende trær.

Voldsomt uvær

Et voldsomt uvær har herjet store deler av Frankrike i helgen. Lørdag sendte statsmeteorologene ut et tordenvarsel, som omfattet hele det franske fastlandet.

Faren ble imidlertid vurdert som større lenger sør i landet enn Paris.

35 skadet i Tyskland

Også i Tyskland har det vært uvær med lyn og torden lørdag ettermiddag. I byen Hoppstädten i Rheinland-Pfalz vest i landet, slo lynet ned under en ungdomsfotballkamp.

I alt 35 personer ble skadet. Tre av dem alvorlig. Ifølge nettavisen Sott er 33 brakt til sykehus etter at lynet slo ned under kampen.

29 av de skadde er barn i alderen ni til elleve år. Dommeren (45) skal ha blitt direkte truffet av lynet, og ble fløyet til sykehus med helikopter.

Øyenvitner til fotballkampen sier lynet slo ned fra klar himmel – uten forvarsel fra regn eller mørke skyer. Tidligere på dagen hadde imidlertid meteorologen varslet torden i store deler av delstaten Rheinland-Pfalz, der Hoppstädten ligger.

Laster kart, vennligst vent...

HOPPSTÄDTEN: Under en fotballkamp ble 35 mennesker skadet av et lynnedslag i den vesttyske byen Hoppstädten i Rheinland-Pfalz.

Laster kart, vennligst vent...

PARC MONCEAU: Den populære parken i engelsk stil ligger i et velstående nabolag om lag en kilometer fra Triumfbuen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt