NRK Meny
Normal

Hacker-leder innrømmer angrep mot eBay og Mastercard

En av lederne for hackergruppen LulzSec innrømmer å dataangrep mot blant andre MasterCard. Den internasjonale aksjonen mot hacking har også ført til en arrestasjon i Irland.

MasterCard er et av nettstedene som har blitt hacket

Nettsiden til MasterCard er et av nettstedene som har blitt hacket av LulzSec.

Foto: Matt Rourke / Ap

Tirsdag melder Reuters at den antatte lederen for LulzSec, en undergruppe av Anonymous, innrømmer å ha stått bak flere dataangrep mot nettstedene til eBay, PayPal og MasterCard.

Hector Xavier Monesgur, som har operert under aliaset «Sabu», er tiltalt for i alt tolv tilfeller av cyberkriminalitet. Ut ifra tiltalen er det sannsynlig at «Sabu» har samarbeidet med myndighetene, ifølge Reuters.

«Sabu» er en av fem som fra LulzSec og Anonymous som har blitt tiltalt i New York, men er foreløpig den eneste som har innrømmet å ha stått bak hackingen.

LulzSec, også kjent som Lulz Security, har sammen med Anonymous påtatt seg ansvaret for en rekke dataangrep mot flere private selskaper og offentlige etater som blant annet CIA, japanske Sony, og britiske og mexicanske offentlige nettsider.

Mann arrestert i Dublin

Også i Dublin arresterte irsk politi tirsdag en mann, som en del av den internasjonale operasjonen mot hackerne.

– En mann ble arrestert i dag, etter at vi har ha jobbet med internasjonale kolleger som en del av en pågående etterforskning mot datahacking, sier en talsmann for det irske politiet til AFP.

Forrige uke ble 25 medlemmer av hackergruppa Anonymous pågrepet i en internasjonal aksjon mot datakriminalitet i Europa og Sør-Amerika.

Lulz Security

En beskjed fra hackergruppen LulzSec, etter at gruppen hacket seg inn på hjemmesidene til Det amerkanske senatet i 2011.

Foto: STAFF / Reuters
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt